STREET FOOD

Thessaloniki Street Food Festival 2024: Ο απόλυτος προορισμός των foodies και των music lovers

Ναι, υπάρχει παράδεισος και σε περιμένει στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου. Το Thessaloniki Street Food Festival 2024, στην 7η εκδοχή του, έχει όλα τα στοιχεία που συντελούν στο να δημιουργηθεί ένας μικρός παράδεισος στη γη και αυτό γιατί η SoulFood Thessaloniki έχει φροντίσει προς τέρψη του κοινού να υπάρχουν περισσότερα από 25 Street Food booths και γωνιές με εντυπωσιακά Food Trucks, συνοδευόμενα από 2 φαντασμαγορικά Music Stages και 5 rest areas

Σπάνιες συνταγές, επίσημες πρώτες εμφανίσεις αλλά και κλασικές αγαπημένες streetfoodιές, θα γεμίσουν με αρώματα όλη την πόλη στη μεγαλύτερη γιορτή φαγητού δρόμου στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα αγαπημένοι καλλιτέχνες και djs θα ξεσηκώσουν το κοινό με τις μουσικές τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής της Θεσσαλονίκης και φέτος έρχεται πλήρως ανανεωμένη, για να απολαύσουμε εμείς ένα εντυπωσιακό και σύγχρονο πάρκο γεύσεων και ήχων, γεμάτο φαγητό, events και μουσική και να βιώσουμε όπως κάθε χρόνο τον χορό, το τραγούδι, τη μουσική, τα όργανα, το γλέντι και το φαγοπότι. 

Ο παράδεισος των foodies

Με πάνω από 30 συμμετοχές φαγητού από πολλές και διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο είναι πολλά αυτά που θα έχεις να ανακαλύψεις. 

Φέτος το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει την απόλυτη τάση του street food με grilled sandwiches, όπως τα συναντά κανείς στη Νέα Υόρκη, αλλά και με παραλλαγές βασισμένες σε ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις! 

Όπως κάθε χρόνο, ετοιμάσου να δοκιμάσεις λαχταριστά burgers από τα κορυφαία spots της πόλης αλλά και αυθεντικές γεύσεις από την Ασία, με noodles, tikka masala και sushi που θα σου μείνουν αξέχαστες, ενώ ένα γευστικό ταξίδι στο Μεξικό για tacos, burritos και quesadillas είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία. 

Φυσικά θα βρεις και κλασσικές απολαύσεις, όπως Ναπολιτάνικη πίτσα και διάφορες μορφές και συνταγές ζυμαρικών, θα δοκιμάσεις ξεχωριστές, παραδοσιακές συνταγές του Πόντου, ιδιαίτερης τεχνικής καπνιστά κρέατα καθώς και εκλεκτές κοπές κρεάτων, θα έχεις πολλές χορτοφαγικές επιλογές με εναλλακτικές επιλογές γύρου, αλλά και falafels που θα ζήλευαν και στην Αραβία και δεν θα λείψουν και τα Fish ΄n’ Chips -όχι μόνο όπως τα τρώνε στη Μ. Βρετανία αλλά και στη δική μας εκδοχή του Μπακαλιάρου σκορδαλιά. 

Για τους γλυκατζίδες οι επιλογές είναι πολλές: από λαχταριστά παγωτά και υπέροχους παραδοσιακούς λουκουμάδες με μυστικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά, μέχρι γλυκά φερμένα από τη χώρα των Βάσκων, γνήσια churros, αυθεντικές ιταλικές συνταγές -όπως «σπιτικό Τιραμισού» με τον τρόπο που το φτιάχνουν κάνουν οι γιαγιάδες στο Τρεβίζο (περιοχή προέλευσης)- και φυσικά πολλές ακόμα επιλογές απ΄ όλο τον κόσμο.

Παράδεισος και των music lovers

Το τερπνόν μετά μουσικής και δεν θέλεις τίποτ’ άλλο. Τη γευστική απόλαυση θα ολοκληρώσει και φέτος ένα πλήρες μουσικό πρόγραμμα με δύο 2 music stages και εμφανίσεις πολύ αγαπημένων καλλιτεχνών. 

Το stage των συναυλιών ξεκινά εντυπωσιακά την Πέμπτη 30/5 με Pan Pan και Years Of Youth, που με synthesizers, drum machines και vocoders θα μας χαρίσουν ένα χορευτικό ταξίδι προς το διάστημα. Την ημέρα θα έχουν ανοίξει οι Turboflow 3000 με τη 90’s UK Rave αισθητική τους, τα punk feelings τους και τα έντονα rap breaks και reggae. 

Pan Pan & Years of Youth

Η επόμενη μέρα, 31 Μαΐου, ξεκινά με τους Γιαγκίνηδες Live Band, ένα ρεμπέτικο – λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα που έχει αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» και αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα και θα κλείσει με Τα Μωρά στη Φωτιά, ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής, μια μπάντα θρύλος της χώρας, με το έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών και την ιδιότυπη φωνή του Σαλβαδόρ. 

Το Σάββατο 1/6 θα απολαύσουμε πρώτα τους Κουπές που συνδυάζουν σύγχρονα ακούσματα με παραδοσιακές πινελιές και πειραματισμούς, ενώ το βράδυ θα κλείσει με τους ανεπανάληπτους Χατζηφραγκέτα, το avant-garde freestyle/Rock μουσικό δίδυμο που εδώ και πολλά χρόνια ξεσηκώνει το ελληνικό κοινό και προκαλεί εκκωφαντικά ομαδικά sing-a-longs σε κάθε εμφάνιση. 

Την Κυριακή 2/6 το πρόγραμμα κλείνουν οι ενθουσιώδεις Polkar προσφέροντας απλόχερα ελεύθερη βαλκανική indie, πανηγυρτζίδικη pop με ελληνικές ρίζες αλλά και οι Mary’ s Flower Superhead με τον εντυπωσιακό disco-post punk ήχο τους, γεμάτο από synths και samples.

Mary’s Flower Superhead

Στο δεύτερο Stage το Thessaloniki Street Food Festival 2024 στήνει μια γιορτή Μουσικής με ήχους και ακούσματα Ηλεκτρονικά, House, Disco αλλά και Hip Hop. Για ένα τετραήμερο ένας μουσικός πλέον θεσμός επιστρέφει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα εμφανιστούν σπουδαίοι dj’s όπως AmazeMe & IF/AN Την Πέμπτη 30 Μαΐου, Phat, Father Herbie Records και Miles OD την Παρασκευή 31 Μαΐου,  Kiki Botonaki, Maria S, Anna Tyler, Stefy, Soulfood DJ’s το Σάββατο 1 Ιουνίου και τέλος Emanuel Kane, Local Suicide, Phon την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Tο φεστιβάλ θα λειτουργεί Πέμπτη και Παρασκευή από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 12 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακο από τις  12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η SoulFood Thessaloniki θα συνεχίσει φυσικά και την οικολογική της δράση #Celebrate Awereness στα 2 Festival της επιδιώκοντας να ενημερώσει το κοινό και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ενεργειακό της αποτύπωμα. Στόχος η συνέχιση της διαδικασίας ανακύκλωσης των πλαστικών ποτηριών που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια των φεστιβάλ και η μεταποίηση των πλαστικών απορριμμάτων που δημιουργούν.  Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ακριβείς δράσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του Thessaloniki Street Food Festival.

Σταυροδρόμι γεύσεων, τεχνών και εμπορίου η Θεσσαλονίκη αποτελεί την ιδανική πόλη για μια γιορτή αφιερωμένη στο street food και τη μουσική. Ετοιμάσου να απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία που χωρίς αμφιβολία προσθέτει εδώ και 6 χρόνια έντονη πνοή στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης. 

Προπώληση Εισιτηρίων: Αποκλειστικά από το more.com

POPAGANDA