Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

Αυτός ο άνθρωπος καθορίζει τα Trends στα σάντουιτς

O Νίκος Βόγλης φτιάχνει από το 1996 τα πιο τίμια γκουρμέ σάντουιτς του κέντρου της Αθήνας.
Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
t1

Το Trends φτιάχνει από το 1996 τα πιο τίμια γκουρμέ σάντουιτς του κέντρου της Αθήνας. Κρυμμένο σε μία γωνία της Περικλέους θα το προσέξει κανείς μόνο αν είναι πολύ παρατηρητικός ή αν την «ψάχνει» με το φαγητό, όπως ο Κώστας Καραμανλής που επί πρωθυπουργίας του παράγγελνε το Hot Dog Trends Special -με λουκάνικο Φρανκφούρτης, ένταμ, τριμμένη παρμεζάνα, ντομάτα, λάχανο, πίκλες, μουστάρδα και κέτσαπ- από το γυμναστήριό του στο Κολωνάκι. Παρόλα αυτά το Trends λειτουργεί τόσα χρόνια με πιστή πελατεία από εργαζόμενους στα γύρω γραφεία και τις επιχειρήσεις, χάρη όχι μόνο στο νόστιμο και φθηνό φαγητό του, αλλά και στο ευχάριστο και φιλικό κλίμα που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Βόγλης που υποδέχεται τους πάντες χαμογελαστός.

t4
t9

Σε ένα συμμαζεμένο και καθαρό μαγαζί ψήνει κάθε πρωί τις περίφημες αυθεντικές γαλλικές μπαγκέτες του, τις οποίες αργότερα θα γεμίσει με τα πιο αγνά υλικά. Φρέσκα λαχανικά, διαφορετικά τυριά και αλλαντικά, σπιτικές σως, όλα προσεχτικά διαλεγμένα και σε ποικιλία. Αυτό που κάνει το Trends όμως να ξεχωρίζει είναι η φιλοσοφία του. Οι τηγανιτές πατάτες απουσιάζουν, το βραστό φιλέτο κοτόπουλο έχει εξέχουσα θέση και η τριμμένη παρμεζάνα αντικαθιστά το αλάτι σε κάθε σάντουιτς και σαλάτα. «Η γαστρονομική μας ιδεολογία είναι τα σάντουιτς, όπως και οι σαλάτες να φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τις καλύτερες πρώτες ύλες, ενώ οι συνδυασμοί γεύσεων που προτείνουμε στον κατάλογό μας προκύπτουν πάντα μετά από μελέτη, δοκιμές και με βάση την εμπειρία που έχω αποκτήσει», λέει ο Νίκος Βόγλης.

t7
t10
  

t11
t5
t2
 

t8

Έχοντας δημιουργήσει ένα μεγάλο βιογραφικό στον χώρο της διοίκησης ξενοδοχείων και εστιατορίων, άφησε τα απαιτητικά πόστα για να φτιάξει κάτι ευχάριστο και πιο ανθρώπινο. «Σπούδασα Διοίκηση Εστιατορίων – Ξενοδοχείων και Μαγειρική σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Φλόριντα και εκπαιδεύτηκα σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, το The Breakers Hotel. Από εκεί πήγα στη Μινεσότα όπου ξεκίνησα τη καριέρια μου διευθύνοντας τα Marriot. Δε μου άρεσε όμως ο τρόπος ζωής στην Αμερική. Τόσα χρόνια δεν κατάλαβα ποτέ Χριστούγεννα και Πάσχα κι εγώ ήθελα να έχω χρόνο και να έρχομαι σε επαφή με τους ανθρώπους. Έτσι πήγα στο Άμστερνταμ όπου ήθελα να κάνω το ξεκίνημά μου, αλλά διαπίστωσα ότι οι Ολλανδοί δεν ενδιαφέρονται για σάντουιτς και σαλάτες, παρά μόνο για μπύρες και τηγανιτό φαγητό. Δε μου άρεσε αυτή η νοοτροπία και αφού η ιδέα μου δε θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος εκεί ήρθα στην Ελλάδα».

t3
t6
t12

Ανάμεσα στους συνδυασμούς που προτείνει το Trends, οι πιο δημοφιλείς είναι το κρύο χωριάτικο σάντουιτς με σαλάμι μπύρας, λευκό τυρί, μαρούλι, αντομάτα, αγγούρι, τριμμένη παρμεζάνα και ελαιόλαδο, το croque senior με κρέμα τυρί, ένταμ, προσούτο Ιταλίας, ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη, τριμένη παρμεζάνα, σως Trends και ελαιόλαδο, και τα bagel με γαλοπούλα καπνιστή, κρέμα τυρί, μαρούλι και ντομάτα. Οι γευστικές εμπειρίες όμως επεκτείνονται σε πλούσιες σαλάτες με την Trends Caesar, την Κομπ και την Αμερικάνικη να ξεχωρίζουν, αλλά και σε πιάτα με μακαρόνια.

Trends, Περικλέους 30 -32, Σύνταγμα, Τηλ.: 2103210035 – 2103210041

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.