Αν πηγαίνεις συχνά στην Τεχνόπολη ξέρεις ήδη ότι μετά από αρκετές μπύρες και ένα καλό live, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα εξίσου καλό φαγητό. Και όταν λέω καλό δεν εννοώ απλώς νόστιμο αλλά και ποιοτικό. Αυτό το ρόλο έρχεται να παίξει σε μια από τις πιο πολύβουες γειτονιές της Αθήνας, το Schweinchen Dick. Πιο απλά και εύηχα το “τροφαντό γουρουνάκι”, που πρωτοεμφανίστηκε στο Γκάζι πριν από τέσσερα χρόνια όταν ο εμπνευστής του σκέφτηκε να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα που υπάρχουν, δίνοντας στο κλασσικό hot dog μια άλλη διάσταση. Το Schweinchen Dick, δεν θυμίζει σε τίποτα φαγάδικο, αλλά παραπέμπει περισσότερο σε μπαρ που σε τραβάει απ’ τη μύτη, ειδικά όταν στην ανοιχτή κουζίνα του ψήνονται τα λουκάνικα Berner, τυλιγμένα σε φετούλες μπέικον. Μάθαμε για τις νέες αφίξεις εκ Γερμανίας και πήγαμε να δοκιμάσουμε τα καλούδια που θα κλείνουν τις νυχτερινές μας περιπλανήσεις και φέτος.
Συνολικά έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά είδη λουκάνικου, μερικά απ’ αυτά θεωρούνται ήδη κλασσικά από τους θαμώνες όπως το Nurberger Roastbratwurst που ξεχωρίζει εύκολα από το λευκό του χρώμα και τα αρώματα ματζουράνας που αναδύει.
Καινούριο στον κατάλογο το παραδοσιακό κόκκινο λουκάνικο, ελαφρώς καπνισμένο με άρωμα πιπεριού που ακούει στο όνομα Pfefferwuerstel. Αν δεν μπορείς να το προφέρεις αρκεί να πεις “Αυτό με το κόκκινο χρώμα ” και το Pfefferwuerstel θα βρεθεί μέσα στο ψωμάκι σου. Για τους λάτρεις των spicy υπάρχει το Paprikawuestel που έχει έντονο άρωμα γλυκιάς πάπρικας. Προσωπικά ξεχωρίζω το Berner. Γεμιστό αυστριακό λουκάνικο από την περιοχή του Salzburg με διαλεχτό κρέας και τυλιγμένο σε φέτες καπνιστού μπέικον, αλλά γούστα είναι αυτά μια δοκιμή θα σας πείσει. Οι επιλογές για να συνοδέψετε το κρέας στο φρέσκο ψωμάκι δεν είναι μόνο κέτσαπ και μουστάρδα αλλά καραμελωμένα κρεμμύδια, λάχανο, πίκλες και μυστική δανέζικη sauce από το bar. Από τις σαλάτες, που είναι εξίσου υπέροχες, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και καλαμπόκι, την πατατοσαλάτα του Μονάχου με μαϊντανό και ψιλοκομμένο μπέικον αλλά και την αγαπημένη Waldorf salad, καινούρια στον κατάλογο αλλά αρκετά παλιά σαν συνταγή. Πρώτη φορά την έφτιαξε ένας μπάτλερ το 1893 στο ξενοδοχείο Wardolf Astoria της Νέας Υόρκης. Για την ιστορία, στο ίδιο ξενοδοχείο γυρίστηκε και η ταινία Pretty Woman. Από το 1893 λοιπόν μέχρι και σήμερα δεν έλειψε ποτέ αυτή η σαλάτα από τον κατάλογο του ξενοδοχείου. Τι την κάνει τόσο ιδιαίτερη δεν μου αποκαλύφθηκε αλλά σίγουρα είναι ένα μείγμα φρέσκων σαλατικών με σέλερι, γιαούρτι, μέλι, σταφίδες και πολλά ακόμη.
Για τις σούπες του μαγαζιού θα μιλήσουμε εν καιρό όταν αρχίσουμε να κρυώνουμε λιγάκι. Για την ώρα ας αρκεστούμε στις σαλάτες και τα πεντανόστιμα λουκάνικα για τα οποία φημίζονται οι Γερμανοί και όχι άδικα μιας που είναι παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητα και τα χαμηλά τους λιπαρά.
Schweinchen Dick, Ιάκχου 9-11 Γκάζι // Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή 19:00 με 2:30/ Παρασκευή, Σάββατο από τις 19:00 εως τις 7:00 το πρωί.
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι
Τα καλύτερα γερμανικά λουκάνικα ψήνονται κάθε βράδυ στο Γκάζι