Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Στον ουρανό της Ελβετίας οι σκιέρ πετούν ελεύθεροι

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο του ελεύθερου σκι βρέθηκαν στο Chur της Ελβετίας αυτήν την Παρασκευή για να σφραγήσουν μια θέση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.
Φωτογραφίες: EPA/CHRISTIAN MERZ

Αν κοιτούσε κάποιος στον ελβετικό ουρανό του Chur αυτό το Σαββατοκύριακο, πιθανότατα θα τον έβλεπε γεμάτο με περιστρεφόμενες δείνες χρώματος και ακροβασιών καλλιτεχνικής αρτιότητας από μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές και κορυφαίες αθλήτριες του ελεύθερου σκι (freestyle ski ή freeski). Το φεστιβάλ Big Air Chur ήταν πολύ σημαντικό, μια και αποτελούσε την πρώτη στάση στην περιοδεία του παγκοσμίου κυπέλλου του αθλήματος και την απαρχή για την εξασφάλιση μιας πολύτιμης θέσης για  συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.

“Ο πρώτος διαγωνισμός μιας σεζόν είναι πάντα ξεχωριστός”, είπε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Ρομπέρτο Μορέσι. “Μπορείτε να συναντήσετε τους πάντες, να δείτε γνωστά πρόσωπα και πολλούς φίλους και γίνεται ακόμη πιο όμορφη η εμπειρία, όταν βρίσκεστε σε κάποια από τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη, με όλη τη διασκέδαση και το ξεφάντωμα που περιβάλλει πάντα αυτό το φεστιβάλ. Με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες να πλησιάζουν, πολλοί προσπαθούν να κλειδώσουν τη θέση τους για το Πεκίνο και έτσι, αυτά τα γεγονότα που οδηγούν στους Αγώνες είναι πάντα ύψιστης σημασίας για τους αθλητές.”

Μερικά τολμηρά άλματα λοιπόν στον χειμωνιάτικο ουράνο, για να ζεσταθούμε.

Ο Cameron Waddell από την Αυστραλία. Freeski Big Air Worldcup στο Chur, Ελβετία, 22 Οκτωβρίου 2021.

Ο Taisei Yamamoto από την Ιαπωνία, χάνει το ένα του πέδιλο κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του στα προκριματικά. Freeski Big Air Worldcup στο Chur της Ελβετίας, 22 Οκτωβρίου 2021.

Ένας διαγωνιζόμενος σε δράση κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Freeski Big Air ανδρών στο FIS Freeski Big Air Chur, στο Chur, Ελβετία, 22 Οκτωβρίου 2021. EPA/CHRISTIAN MERZ

Ο Ελβετός Fabian Boesch. Freeski Big Air Worldcup στο Chur, Ελβετία, 22 Οκτωβρίου 2021.

Χορευτική φιγούρα από αθλητή του freeski στον ελβετικό ουρανό. Freeski Big Air Worldcup στο Chur, Ελβετία, 22 Οκτωβρίου 2021.

Ο Timothe Sivignon από την Γαλλία. Freeski Big Air Worldcup στο Chur, Ελβετία, 22 Οκτωβρίου 2021.

Ο Taisei Yamamoto από την Ιαπωνία στον αγώνα κατάταξης. Freeski Big Air Worldcup στο Chur, Ελβετία, 22 Οκτωβρίου 2021.

Ο Matej Svancer από την Αυστρία. Freeski Big Air Worldcup στο Chur, Ελβετία, 22 Οκτωβρίου 2021.

Η Tess Ledeux από τη Γαλλία, αγωνίζεται στον τελικό του Freeski Big Air γυναικών. Freeski Big Air Worldcup στο Chur της Ελβετίας, 22 Οκτωβρίου 2021.

Ο Αυστριακός Matej Svancer πανηγυρίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τελικό του Big Air Freeski ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Freeski Big Air Worldcup στο Chur της Ελβετίας, 22 Οκτωβρίου 2021.

Στην κορυφή της ράμπας. Freeski Big Air Worldcup στο Chur, Ελβετία, 22 Οκτωβρίου 2021.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.