Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPHERA NETWORK

Τα 150 ζώα της Vegan Farm και οι διασώσεις από φωτιές, πλημμύρες και παράνομα εκτροφεία

Στην Ανατολική Αττική, υπάρχει ένα κτήμα με κατσίκια, γουρούνια, κουνέλια, έναν χήνο και δεκάδες σκυλιά και γατιά. Η ιδρύτρια της Vegan Farm μίλησε στην κάμερα της Popaganda και την Αναστασία Βαϊτσοπούλου για τα ζώα και τον αντισπισισμό.
Βίντεο: Γεράσιμος Δομένικος
Σε συνεργασία με το ‪@spheranetwork‬
vegan farm

«Κανείς από εμάς δεν είχε σκεφτεί να κάνει κάτι τέτοιο», ομολογεί στην αρχή της συνάντησής μας η Νικολέττα Μπιτούνη. Ο ήλιος έπεφτε πάνω στη Vegan Farm και η ιδρύτρια της συλλογικότητας έσπευδε να ταΐσει τα δεκάδες ζώα που έχουν διασώσει μέσα σε μία διετία. 

Η ιστορία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022, ενώ η Νικολέττα, vegan υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ζώων μεταξύ άλλων, ετοιμαζόταν για το Athens Pride.

«Ήρθε ένα τηλεφώνημα από έναν φίλο, αν μπορούμε να σώσουμε τρία κατσικάκια. Πήραμε το πρώτο πλοίο για τη Σαλαμίνα». Τα μέλη της Vegan Farm συνέχισαν να σώζουν και άλλα ζώα από πυρκαγιές και πλημμύρες, από κάθε σημείο της χώρας. 

Ο Flame είναι το μεγαλύτερο γουρούνι της Vegan Farm, τον οποίο διέσωσαν από τις φωτιές στην Πάρνηθα. «Ήταν 85% το κορμάκι του καμμένο. Τον συναντήσαμε να πεθαίνει από εγκαύματα. Τον μεταφέραμε με ιμάντες μέχρι την κλινική των Animal Dogtors. Νοσηλεύτηκε ένα μήνα και ξεπέρασε τα εγκαύματά του» μου λέει η Νικολέττα. «Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε εκεί».

Δείτε τις ιστορίες των διασωσμένων ζώων της Vegan Farm εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=JfGRigeFfnA&t=116s&ab_channel=Popaganda

Δείτε περισσότερα στο κανάλι του Sphera Network στο YouTube και στο https://spheranetwork.com/

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.