news-2

Aς ξεκινήσουμε με μερικές αποκαλύψεις από το χώρο της πολιτικής:

ÊÏÉÍÏÂÏÕËÉÏ ÂÏÕËÇ ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÐÑÏÔÁÓÇ ÌÏÌÖÇÓ ÄÕÓÐÉÓÔÉÁÓ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÐÏËÉÔÉÊÇ ÐÏËÉÔÉÊÏÓ ÂÏÕËÅÕÔÇÓ 3ç ÇÌÅÑÁ   ÓÕÑÉÆÁ ÁëÝîçò Ôóßðñáò Alexis Tsipras SYRIZA

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και επί τρεις θητείες πρωθυπουργός της Ελλάδας, εμφανίστηκε στον ύπνο του Αλέξη Τσίπρα μέσω του εκπροσώπου του επί ουρανού και γης, Ιορδάνη Χασαπόπουλου. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άκουσε τη φωνή του ανταποκριτή του MEGA και της Χαριλάου Τρικούπη, κ. Χασαπόπουλου, να του απευθύνεται δηλώνοντας «είμαι ο Ανδρέας και θέλω να με ακούσεις». Ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ τον επέκρινε για το γεγονός πως δεν έσπευσε να υιοθετήσει πρώτος το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» για τις προσεχείς εκλογές, ενώ τον συμβούλευσε λέγοντας: «μην διστάζεις να εξαγγείλεις οτιδήποτε έχεις ανάγκη προεκλογικά — κανείς δεν σε υποχρεώνει να τα υλοποιήσεις κιόλας μόλις εκλεγείς».

Signing Ceremony of Trans Adriatic Pipeline / ÔåëåôÞ ÕðïãñáöÞò Ó

Εξαγωγή υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα κάνει πλέον η χώρα μας, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Οικονομίας υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπάρχει πλέον χώρος στα ψηφοδέλτια για όλους τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα την αναγκαστική εξαγωγή τους πλέον σε χώρες όπως η Ινδία, η Μπουρκίνα Φάσο και το Τουρκμενιστάν. «Μιλούσαμε για εξαγωγές και ανάπτυξη και κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε την ανταλλαγή πληθυσμού με την Τουρκία, καθώς στη χώρα μας παρατηρείται πλεόνασμα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αλλά ταυτόχρονα τεράστια έλλειψη διαθέσιμων συμμετεχόντων σε εφορευτικές επιτροπές, τομέα στον οποίο ειδικέυονται ψηφοφόροι του Ερντογάν.

Σε νέα από το χώρο της τηλεόρασης

o-kim-ntotkom-egkainiazei-mega

Με επιτυχία στέφθηκε η τελευταία προσπάθεια της συντάκτριας επί πολιστικών θεμάτων στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να αφαιρέσει το κόκκαλο ψαριού που της είχε σταθεί στο λαιμό το καλοκαίρι του 1993 και που δυσκόλευε επί 21 συναπτά έτη την ομιλία της. Την εξέλιξη χαιρέτισε η διοίκηση του σταθμού αλλά και η ΕΣΗΕΑ, η οποία εκδήλωσε το θαυμασμό της για την προσήλωση της δημοσιογράφου στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, παρά τις αντιξοότητες. Στον αντίποδα, αρκετοί είναι εκείνοι που καλούν από το πρωί στο κανάλι και διαμαρτύρονται: «Θέλουμε πίσω τη βραχνάδα και τη διακεκομμένη αναπνοή στα ρεπορτάζ για το μέγαρο Μουσικής και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αυτός ήταν και ο μόνος λόγος που τα παρακολουθούσαμε έτσι κι αλλιώς», σημειώνουν.

Τη σιωπή του έπειτα από 12 και πλέον χρόνια σιωπής έλυσε το μούσι του Γιώργου Τριανταφυλλίδη, κατά κόσμον «Τσάκα», νικητή του πρώτου Big Brother της ελληνικής τηλεόρασης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό έντυπο, το δημοφιλές μούσι αποκάλυψε τις τελευταίες έντονες στιγμές αγωνίας που έζησε από την κάτω σιαγόνα του συμπαθούς χαρακτήρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2002. «Η ένταση είχε φτάσει στο κατακόρυφο με τα τελευταία λόγια του Ανδρέα [σ.σ. Μικρούτσικου]. Ιδρώτας έτρεχε από το πρόσωπο του Γιώργου, όταν ανακοινώθηκαν τα χαρμόσυνα νέα και ξαφνικά βρέθηκα αντιμέτωπο με τον λαιμό του Πρόδρομου», περιγράφει χαρακτηριστικά. Τα δάκρυα χαράς στο πρόσωπο του Τσάκα μόλις είχαν φτάσει μέχρι το κάτω χείλος του, όταν ο ίδιος αναποδογύρισε το τραπέζι που βρισκόταν μπροστά του. «Όσο γνωριζόμασταν, δεν τον είχα δει κάτω από τέτοια συναισθηματική φόρτιση», παραδέχτηκε στη συνέχεια, παραδεχόμενο πως λίγα μπορεί να θυμηθεί από τις στιγμές που ακολούθησαν. Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, μούσι και Τσάκας ζουν αρμονικά μαζί την καθημερινότητα, αναπολώντας τις ζωντανές στιγμές που πέρασαν με την υπόλοιπη παρέα του Big Brother στα τέλη του 2001.

Ας περάσουμε τώρα σε ειδήσεις που αφορούν άμεσα την επιτροπή των βραβείων Πούλιτζερ

Έληξε η συνεργασία του Popaganda με τη Microsoft για την προώθηση της λειτουργίας του Word, «word count». Πλέον, κάθε άρθρο της ιστοσελίδας δεν θα χρειάζεται να αναφέρει υποχρεωτικά από πόσες λέξεις αποτελείται και φράσεις όπως «γράψαμε 1345 λέξεις για τα περιστέρια» και «ο χ συντάκτης έγραψε 2387 λέξεις για την πιο ψαγμένη τυρόπιτα της πόλης», θα εκλείψουν. Αμήχανοι οι συντάκτες του site, δεν γνωρίζουν πλέον πως να ξεκινήσουν τα κείμενά τους με αποτέλεσμα αυτό να μην έχει ανανεωθεί τις τελευταίες 72 ώρες ενώ μπερδεμένοι είναι και οι αναγνώστες, αφού δεν ξέρουν τι να περιμένουν πια από κάθε άρθρο. «Θέλω να εκφράσω σε 9 λέξεις το αδιέξοδο μου» τόνισε στο Κουλούρι μυστακοφόρος αρχισυντάκτης της σελίδας

Ας χαλαρώσουμε το κλίμα με λίγη μουσική.

primavera-sound-2011-review-11240

Με ματαίωση κινδυνεύει το φετινό μουσικό φεστιβάλ Πριμαβέρα στη Βαρκελώνη, λόγω της χαμηλής συμμετοχής Ελλήνων στην προπώληση των εισιτηρίων. Όπως μας μεταφέρει ο υπεύθυνος του φεστιβάλ, Ιγκνάθιο Μαραθόν, «οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί, αλλά καθαρά λόγοι πρεστίζ, καθώς χωρίς τους Έλληνες απλά δεν έχει νόημα». Πληροφορίες μάλιστα, κάνουν λόγο για σκέψεις μεταφοράς του Φεστιβάλ στο six dogs, κάτι που προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση  με τα αποκεφαλισμένα αυτοκόλλητα του Γιάννη Μανιάτη στα άλμπουμ της Panini για το Μουντιάλ του 2014. Συγκεκριμένα, σε όλα τα σακουλάκια που κυκλοφορούν στα περίπτερα της Θεσσαλονίκης, άγνωστος φαίνεται πως αφαίρεσε το κεφάλι του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, με τα κίνητρα να παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. «Είμαστε μια οικογένεια, αυτά είναι βλακείες», τόνισε εκνευρισμένος στο Κουλούρι ο Κ. Κατσουράνης ερωτηθείς για την υπόθεση.

 

saketattoo_action

Υποχρεωτικά σκέφτονται να κάνουν τα τατουάζ «μανίκια» (σ.σ. σε ολόκληρο το χέρι) στους παίχτες της Α1 μπάσκετ οι υπέθυνοι της διοργάνωσης, θεωρώντας πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκμοντερνιστεί η όψη των αθλητών πλησιάζοντας τα πρότυπα του NBA. Με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής στάθηκε στην όψη που θα αποκτήσει πλέον ο αγωνιστικός χώρος στα μάτια των θεατών, χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση «πανδαισία χρωμάτων», ενώ τόνισε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο οι αθλητές θα αποκτήσουν «αλήτικο» χαρακτήρα και θα εναρμονιστούν έτσι με το οπαδικό ύφος.

Και πριν κλείσουμε, ρίξτε μια ματιά στο ανατρεπτικό ψηφοδέλτιό μας για τις αυριανές εκλογές. Διαβεβαιώνουμε ότι το σχηματίσαμε με αίσθημα ευθύνης και υποσχόμαστε ότι δε θα σας απογοητεύσουμε.

Psifodeltio-Euroekloges

Για περισσότερες ειδήσεις που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού, μη διστάσετε να επισκεφθείτε το ανανεωμένο www.tokoulouri.com