Ορεκτικό με σπασμένα λαδοπαξίμαδα Κυθήρων με στρώσεις από κιμά, γιαούρτι και μαριναρισμένες φέτες αγγουριού
Χρόνος προετοιμασίας :10 λεπτά
Υλικά
Σπασμένα λαδοπαξιμάδα που μένουν μέσα στην σακούλα
150 γραμμάρια κιμά από φαγητό που έχει μείνει
Το περισσευούμενο γιαούρτι που δεν το τρώμε όλο
2 αγγουράκια που έχουν μείνει στο συρτάρι του ψυγείου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
Φρεσκοτριμένο ροζ πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό από τον μαραμένο μαϊντανό του ψυγείου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες και τα μαρινάρετε με αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι , ψιλοκομμένο τζίντζερ και λίγο ελαιόλαδο. Στο κιμά που έχει μείνει προσθέτετε μια κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά σε μικρά κομμάτια τα λαδοπαξίμαδα και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε αυτό το μείγμα σε ένα μικρό τσέρκι σαν βάση. Από πάνω προσθέτετε τον κιμά που έχει μείνει με τον μαϊντανό. Από πάνω προσθέτετε το γιαούρτι που σας έχει μείνει και τέλος προσθέτετε το ψιλοκομμένο αγγούρι που έχετε μαρινάρει. Αφαιρείτε το τσέρκι και σερβίρετε σαν ορεκτικό.