Στελέχη από τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ όπου φυλάσσεται το σημαδεμένο (από το αίμα του JFK) ταγέρ, πιστεύουν πως η έκθεση στα (αδηφάγα) μάτια του κοινού θα προκαλέσει υστερία, που περισσότερο θα οδηγήσει σε μιμητισμό (προς το κιτς) παρά θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Το ροζ ταγέρ ραμμένο στο Chez Ninon στην Park Avenue της Νέας Υόρκης έχει θεωρηθεί από πολλούς «μαϊμού» Chanel (παρόλο που το ύφασμα, τα κουμπιά και τα τελειώματα στάλθηκαν από την Coco εκ Παρισίους). Η Τζάκι, είτε από πατριωτική ευαισθησία, είτε επειδή δεν ήθελε να χάσει τη βολή της, αντί να τρέχει στο ατελιέ της άλλης μεγάλης Κυρίας της Μόδας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έκανε αυτό που κάναν πάμπολλες κυρίες (και όχι μόνο οι πλούσιες), πηγαίναν στη μοδίστρα της γειτονιάς τους με το «φιγουρίνι» στις σελίδες των περιοδικών ανά χείρας. Αν και η περιπτώση της Τζάκι έχει χαρακτηριστεί ως fashion symbol, τη μέρα εκείνη φορούσε για έκτη φορά το (ζεστό για τον αμερικάνικο Νότο) συγκεκριμένο σύνολο, η μεγάλη Ιέρεια της Μοδιστρικής στο άκουσμα τέτοιων χαρακτηρισμών σήκωνε ελαφρά το φρύδι και τίναζε αργά τον καπνό του σιγαρέττου της (μετά δίπλωνε σταυροπόδι τις γάμπες της). Αλλά τα «ράσα» δεν κάνουν το παπά. Κάτω από το καπελίνι ένα μυαλό και μέσα από τα κουμπιά η καρδιά μιας γυναίκας που συναντούσε τη μοίρα της (μετά του αντρός της) με τον πιο τραγικό και οδυνηρό τρόπο. Και οι «Βασίλισσες» μπροστά στη φρίκη μένουν άναυδες, αποσβολωμένες. Η Τζάκι δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια μετά από εκείνη τη μέρα.
Τις δυο φωτογραφίες του ποστ τις χωρίζουν κάποιες ώρες. Και στις δύο περιπτώσεις ένα χέρι είναι σηκωμένο και συμβολίζει κάτι. Η χαρά της ζωής, το Καινούργιο της δεκαετίας του ’60 που έρχεται, η κομψότητα, η χάρη, το πρόσχαρο πνεύμα των ανθρώπων θα δώσουν τη θέση σε υπερφίαλους όρκους με άθλιους τρόπους και συμπεριφορές. Το Αιματοβαμμένο Σανέλ Ταγέρ (έτσι πέρασε στη συνείδηση -και σωστά- των γυναικών του κόσμου) είναι μια Ιερά Σινδόνη της ποπ κουλτούρας, αναπαυμένο στο κουτί που, πρώτα η μητέρα της Τζάκι παρέλαβε από την ίδια με την ένδειξη «ρούχα φορεμένα την 22η Νοεμβρίου» και, 40 χρόνια μετά (το 2003), η κληρονόμος της απέστειλε στα National Archives με την εντολή να ανοιχτούν 100 χρόνια αργότερα.
Δεν ξέρουμε πού φυλάσσεται κάποιο άλλο ένδυμα με επίσης γενετικό υλικό ενός άλλου Δημοκρατικού Προέδρου.
http://www.newyorker.com/online/blogs/photobooth/PB_JFK_2.jpg
http://www.artsandthecity.gr/article/Style-Files:-Style-Trend—-I-anatomia-ton-60As-/6958/