POP ID

Ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος ανακαλύπτει καθημερινά καινούρια μουσική

Τον ακούμε κάθε μεσημέρι στον Best 92.6 και ανυπομονούμε για τα καινούρια remix και τη νέα συλλογή που ετοιμάζει.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

MOYΣΙΚΗ:  Η επίδρασή της στη ζωή μου βαθιά και μόνιμη. Μία σχέση με τα πάνω της και τα κάτω της, με τις απογοητεύσεις και τους ενθουσιασμούς, την έκπληξη αλλά και την βαρεμάρα πολύ συχνά. Τα πρώτα μου ακούσματα ήταν από εκείνο το τεράστιο μουσικό εύρος της δεκαετίας του 70. Ίσως γι αυτό θα με πετύχεις να ακούω από τους Camel  έως και τους Gap Band. Αργότερα ταυτίστηκα με τον new wave ήχο, που μάλλον δεν ξεπέρασα ποτέ. Ανοιχτός σε πολλά μουσικά είδη, αλλά με ισχυρότερα φίλτρα στην πάροδο του χρόνου. Πιστός στο παλιό, ενθουσιασμένος με το καινούργιο, σε μία ισορροπία που παραμένει ως σήμερα. Κάποιοι καλλιτέχνες μου τελείωσαν, ενώ κάποιοι συνεχίζουν να με συγκινούν όπως τότε.

ΒΙΒΛΙΑ: Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πάρει μαζί του τη μισή βιβλιοθήκη πηγαίνοντας διακοπές. Δεν διαβάζω πολύ συχνά και είναι συγκεκριμένες οι επιλογές μου όταν το κάνω. Πρόσφατα διάβασα το Glamour Chase του Tom Doyle που αφορά στην ζωή του Billy Mackenzie.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στον κινηματογράφο, αλλά δυστυχώς όχι όσο συχνά πήγαινα. Παλαιότερα ήμουν θαυμαστής του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ενώ από την άλλη δεν χάνω ταινία του Tim Burton.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Έχω πολλά χρόνια να στηθώ μπροστά στην τηλεόραση περιμένοντας να δω κάτι. Νομίζω από την εποχή των X-Files.  Την χρήση της ως φωτιστικό τις ώρες που δεν παρακολουθώ δυστυχώς δεν έχω μπορέσει να την αποφύγω. Σήμερα εξακολουθώ να βλέπω κυρίως σειρές και αγώνες.  Από τις τελευταίες που πραγματικά μου κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν το Penny Dreadful  -λόγω της πρωταγωνίστριας Eva Green-, το American Gods για τον σουρεαλισμό του, το American Horror Story, αν και τα πρώτα επεισόδια του τελευταίου κύκλου με απογοήτευσαν, αλλά και την επιστροφή του Will & Grace.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ:  Εδώ περνάω τον περισσότερο χρόνο όταν βρίσκομαι στο γραφείο, ακούγοντας και αγοράζοντας μουσική, ψάχνοντας προσφορές για ταξίδια, εισιτήρια για συναυλίες, επικοινωνώντας με φίλους και ακροατές. Το Facebook  το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για τις ανάγκες της δουλειάς, ενώ με το Soundcloud και το Spotify ανακαλύπτω καθημερινά καινούργιες μουσικές.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να μεγαλώνω στα Άνω Ιλίσια. Είναι η γειτονιά μου. Αγαπώ  τα στέκια της, την ιδανική της θέση  -δίπλα σε άλσος αλλά και κοντά στο κέντρο- τις πολλές επιλογές που προσφέρει και την έντονη παρουσία της νεολαίας λόγω των σχολών του Πανεπιστημίου.

ΣΠΟΡ: Προσπαθώ  χρόνια, χωρίς να τα καταφέρνω ιδιαίτερα, να παραμείνω στα πολλά γυμναστήρια που έχω επισκεφτεί πέραν του μήνα. Το καλό είναι ότι περπατάω αρκετά στις καθημερινές βόλτες με τον σκύλο μου.

ΤΑΞΙΔΙ: Υπάρχει κάτι που σε αναζωογονεί περισσότερο και κυρίως που σε φέρνει σε επαφή με ιδέες, εικόνες και ανθρώπους, που μπορεί να μην είχες την ευκαιρία να συναντήσεις ποτέ στην ζωή σου;  Το ταξίδι ανοίγει το μυαλό. Μόλις επέστρεψα γεμάτος αξέχαστες εμπειρίες από ένα επαγγελματικό  -σε συνδυασμό με διακοπές- ταξίδι στην Κοπεγχάγη. Εύχομαι να μπορώ να ταξιδεύω για πολλά χρόνια ακόμα, αν και δεν είναι πλέον πολύ εύκολο.

ΤΩΡΑ: Βρίσκομαι στον Best 92,6 κάθε μέρα 4-6 το μεσημέρι. Συνεχίζω τα πάρτι μου σε πολλά αγαπημένα σημεία της χώρας,  ετοιμάζομαι να μπω στο στούντιο για δύο νέα remix, είμαι σε συζητήσεις για την επόμενη συλλογή ενώ ετοιμάζω το νέο μου EP. 

Περισσότερος Δημήτρης Παπασπυρόπουλοςlastchancemusic.grfacebook.com/TheLastChanceMusic
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.