05_papageorgiou_MG_3745

MΟΥΣΙΚΗ: Μεγάλωσα στα Γρεβενά, με τα ηπειρώτικα και μακεδονικά ακούσματα. Με τον αδερφό μου μαθαίναμε μουσική αποστηθίζοντας κάθε τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου και στην εφηβεία μου αγρίευα τα «μέσα» μου με Alice In Chains και Dream Theater. Κάπου εκεί κρυφάκουσα Φοίβο Δεληβοριά και Αλκίνοο Ιωαννίδη στο σπίτι της καλύτερής μου φίλης, που τους είχε ερωτευτεί και ήλπιζε μια μέρα να τους γνωρίσει από κοντά. Βλέπεις, τη δεκαετία του ’90, δεν μπορούσαμε να δούμε και πολλές συναυλίες στην πατρίδα μου. Ίσως γι’ αυτό κάθε μία που έφτανε εκεί, έμενε ανεξίτηλη μέσα μας. Αλεξίου, Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ως φοιτήτρια στην Αθήνα έγινα πιο πολυπολιτισμική. Είδα τους Pearl Jam, αλλά και τους Madredeus, τον Phil Collins αλλά και τη Βιτάλη. Και κάπως έτσι, ούσα συνονθύλευμα όλων αυτών πορεύομαι, παντρεύοντας ακόμα μέσα μου την Tori Amos με τον Ορφέα Περίδη.

ΒΙΒΛΙΑ: Αγαπώ τα παραμύθια για μεγάλα παιδιά. Τα comics του Gaiman, τις παραβολές του Σελ Σιλβερστάιν, τις αυτοβιογραφίες που με επιστρέφουν στην πραγματικότητα και τα πολλά πρόσωπα του Πεσόα που μου την καταρρίπτουν. Και ακόμα αναρωτιέμαι πώς γίνεται η Θλίψη της Στέλλας Βλαχογιάννη να μου προκαλεί τέτοια κάθαρση!

05_papageorgiou_MG_3696

ΤΑΙΝΙΕΣ: Βλέπω πολύ λίγες ταινίες, αλλά τις κουβαλάω για χρόνια. Μάλλον γιατί μου αρέσουν πολύ οι κοινωνικές και κλαίω εύκολα, οπότε συχνά το αποφεύγω τώρα που μεγαλώνω. Αγαπημένες μου είναι το I am Sam, ο Πιανίστας και ο Forrest Gump, καθώς και απίθανες ελληνικές ταινίες όπως Οι κυρίες της Αυλής, ο Bασιλιάς, η Πολίτικη Κουζίνα και ο Κυνόδοντας.

ΣΠΟΡ: Είμαι ΑΕΚ, αλλά κάποιος φίλος μου Μπάμπης που ασχολείται με αυτά, μου είπε να μην το λέω παραέξω. Βέβαια τώρα που πήραμε το κύπελλο δεν ξέρω τι έχει να πει. Αλλά για να μην μαλώνουμε για αυτά, αποφάσισα ότι θα βλέπω μόνο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έτσι είμαι οπαδός της Ντόρτμουντ, αλλά ο αγαπημένος μου προπονητής είναι ο Κλoπ και χαίρομαι που η Ρεάλ πήρε το πρωτάθλημα γιατί ο Ζιντάν είναι ωραίος άντρας (άντε βγάλε άκρη)!

05_papageorgiou_MG_3712

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Δεν έχω στο σπίτι. Αν θέλω να χαλαρώσω θα βάλω Γιάννη Μπέζο ή παλιές ελληνικές ταινίες στον υπολογιστή.

ΤΑΞΙΔΙΑ: Τα ταξίδια της ζωής μου είναι στους τόπους που είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Δεν με ενδιαφέρει να γυρίσω τον κόσμο, θέλω όμως σε όποιο μέρος σταθώ να προλάβω να το κάνω πατρίδα.


Το άλμπουμ «Μνήμη» της Μαρίας Παπαγεωργίου κυκλοφορεί από την Feelgood Records.