Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.08.2022

Σκοταδισμός στις ΗΠΑ: Ακυρώνεται το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις

Μαύρη μέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Σκοταδισμός στις ΗΠΑ: Ακυρώνεται το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις

Η… μεσαιωνικού τύπου απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακυρώσει, ουσιαστικά, την άμβλωση ως συνταγματικό δικαίωμα έχει συνταράξει την Αμερική και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ακόμα και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βγήκε από τα ρούχα του και κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει: “To Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε απόφαση 50 ετών και μ’ αυτόν τον τρόπο έδειξε ότι επιτίθεται στις βασικές ελευθερίες εκατομμυρίων Αμερικανών. Το ξέραμε ότι θα έρθει αυτή η μέρα εδώ και ένα μήνα αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο απογοητευτικό.

Ηδη πολιτείες έχουν εγκρίνει νόμους που έχουν περιορίσει το δικαίωμα. Αν ψάχνετε τρόπους να αντιδράσετε υπάρχουν ομάδες που κρούουν ήδη των κώδωνα του κινδύνου και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα” έγραψε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα στο twitter.

H πρόεδρος του Κογκρέσου, Nάνσι Πελόσι από την πλευρά της τόνισε ότι “σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους πέτυχε ένα σκοτεινό και ακραίο στόχο. Να καταργήσει ένα σημαντικό δικαίωμα των γυναικών. Οι θεμελιώδεις αποφάσεις για την υγεία μίας γυναίκας ανήκουν αποκλειστικά σ’ αυτήν σε συνεννόηση με το γιατρό της. Δεν υπαγορεύονται από ακροδεξιούς. Οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την κατοχύρωση της απόφασης Roe v Wade”.

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, από τις πιο συντηρητικές πολιτείας των ΗΠΑ τόνισε ότι η άμβλωση είναι τώρα παράνομη σ’ όλη την πολιτεία και έκλεισε το γραφείο σαν να επρόκειτο για αργία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του αυτό έγινε “προς τιμήν των περίπου 70εκ αγέννητων μωρών ποθ σκοτώθηκαν από το 1973”.

Η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρεϊνολτς τόνισε ότι “πρόκειται για μία από τις μεγάλες στιγμές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που επιτρέπει να ενσωματωθεί η αλήθεια πάνω στην οποία ιδρύθηκε αυτό το έθνος. Οτι όλα τα ανθρώπινα πλάσματα έχουν γεννηθεί ίσα. Δεν θα σταματήσω ως κυβερνήτης μέρι και το τελευταίο αγέννητο παιδί στην Αϊόβα να προστατευτεί”.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.