Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.02.2023

Politico για την «κληρονομιά» Μητσοτάκη: Παραβιάσεις δικαιωμάτων, ασφυξία Τύπου και κατασκοπευτικά σκάνδαλα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φιγουράρει στη λίστα με τους «Disrupters» του 2022.
Politico για την «κληρονομιά» Μητσοτάκη: Παραβιάσεις δικαιωμάτων, ασφυξία Τύπου και κατασκοπευτικά σκάνδαλα

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα πυρά του Διεθνούς Τύπου στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο του σκανδάλου υποκλοπών για το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βρεθεί στο επίκεντρο εκτενών ρεπορτάζ και αφιερωμάτων.

Mε νέο του δημοσίευμα το Politico εντάσσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στη λίστα των πολιτικών προσώπων που δημιουργούν διαταραχές, κατατάσσοντας στο Νο8 της σχετικής λίστας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Politico αναφέρεται διεξοδικά σε πρόσωπα που θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο μέσα στο 2023., υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει κληρονομιά που σχετίζεται με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το στραγγαλισμό του Τύπου και κατασκοπευτικά σκάνδαλα όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με το Politico, «οι Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να τον αναγκάσουν να σταματήσει την παράνομη απώθηση μεταναστών στην οποία αναφέρονται οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εν τω μεταξύ οι επιδόσεις της κυβέρνησης στην ελευθερία του Τύπου είναι κακές ενώ η ετήσια έκθεση της ΕΕ για το κράτος δικαίου εκφράζει συγκεκριμένες ανησυχίες».

Αναγνωρίζεται, την ίδια ώρα, ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων «δεν έχει επηρεάσει πολύ το κόμμα του και ο ίδιος διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Οι ειδικοί όμως προβλέπουν ότι θα μπορούσε στο μέλλον να κινηθεί ακόμη περισσότερο δεξιά» καταλήγει η αναφορά. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.