Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.01.2023

Νομοσχέδιο του Τέξας επιδιώκει να ποινικοποιήσει τα drag show

Ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας επεκτείνει τον ορισμό της πολιτείας για μια «επιχείρηση με σεξουαλικό περιεχόμενο» για να συμπεριλάβει οποιονδήποτε χώρο σερβίρει αλκοόλ και φιλοξενεί drag show.
Νομοσχέδιο του Τέξας επιδιώκει να ποινικοποιήσει τα drag show

Ένα νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας στοχεύει να θέσει νέους περιορισμούς στις δημόσιες παραστάσεις με drag show, ωστόσο από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί, φαίνεται ότι θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις για τα τρανς άτομα σε όλη την πολιτεία.

Το νομοσχέδιο HB 643, το οποίο εισήχθη από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Jared Patterson, θα επεκτείνει τον ορισμό της πολιτείας για μια «επιχείρηση με σεξουαλικό περιεχόμενο» για να συμπεριλάβει οποιονδήποτε χώρο σερβίρει αλκοόλ και φιλοξενεί μια drag performance. Η διατύπωση του νομοσχεδίου αφήνει κενά και προκαλεί πολλαπλά ερωτήματα, καθώς θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε οποιονδήποτε χώρο εστίασης – και όχι μόνο – βρίσκεται ένα άτομο που εμφανίζει μια διαφορετική ταυτότητα φύλου για να καταναλώσει αλκόολ, και κάνει lip-sync, κοινώς τραγουδάει το τραγούδι που ακούγεται στον χώρο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπονται επιπλέον περιορισμοί στις επιχειρήσεις που θα αξιολογηθούν ως «σεξουαλικά προσανατολισμένες» όπως η πρόσθετη χρέωση 5 $ ανά πελάτη που γίνεται δεκτός, που καταβάλλεται ανά τρίμηνο στην πολιτεία. αλλά και η πλήρης απαγόρευση συμμετοχής από οποιονδήποτε είναι κάτω των 18 ετών.

Ο Patterson, του οποίου οι προηγούμενες «λαμπρές ιδέες» περιλαμβάνουν την απαγόρευση όλων των ανηλίκων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι επίσης ένας από τους νομοθέτες που προωθούν την ατζέντα απαγόρευσης βιβλίων των Ρεπουμπλικανών του Τέξας κατά της LGBTQ+. Τον περασμένο Μάρτιο, έγραψε μια επιστολή υπογεγραμμένη από 26 άλλους Ρεπουμπλικάνους ζητώντας από όλες τις σχολικές περιφέρειες να δεσμευτούν να μην αγοράσουν βιβλία από διανομείς που πουλάνε βιβλία με θέματα LGBTQ+, όπως το Gender Queer: A Memoir της Maia Kobabe – το οποίο χαρακτήρισε «άσεμνο» και «πορνογραφικό». 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.