Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.12.2023

New York Times για Δαδιά: Οι 18 πρόσφυγες ρίσκαραν κι έχασαν τη ζωή τους για να αποφύγουν την επαναπροώθηση

Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times για τους Σύρους πρόσφυγες που κάηκαν στο χωριό Άβαντας.
New York Times για Δαδιά: Οι 18 πρόσφυγες ρίσκαραν κι έχασαν τη ζωή τους για να αποφύγουν την επαναπροώθηση

Το μοιραίο δίλλημα αν θα ακολουθήσουν την ασφαλέστερη διαδρομή μέσα από χωριά και δρόμους ή την πιο επικίνδυνη, μέσα από το δάσος είχε να διαλέξει η ομάδα των 18 Σύρων προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους  τον Αύγουστο, στις φλόγες που κατέστρεψαν το δάσος της Δαδιάς.

Όπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, τουλάχιστον 12 από αυτούς, είχαν συλληφθεί στο παρελθόν από τις ελληνικές αρχές και είχαν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία, με αποτέλεσμα η επιλογή του δάσους να καταστεί «μονόδρομος».

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, μόνο ένα πτώμα έχει ταυτοποιηθεί οριστικά μέσω τεστ DNA, επειδή οι περισσότεροι από τους στενούς συγγενείς των υπολοίπων ζουν στη Συρία και δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να κάνουν παρόμοιες εξετάσεις. Ωστόσο, οι συνεντεύξεις με Έλληνες αξιωματούχους, εργαζομένους της ανθρωπιστικής βοήθειας, περισσότερους από 20 συγγενείς των θυμάτων και τον διακινητή που τους κατηύθυνε, παρείχαν εκτενή στοιχεία για την ταυτότητα των υπολοίπων.

Οι New York Times εξέτασαν επίσης φωνητικά μηνύματα, βίντεο, δεδομένα τοποθεσίας και εικόνες που στάλθηκαν σε μέλη της οικογένειας. Τουλάχιστον πέντε από τα θύματα ήταν παιδιά ή έφηβοι, σύμφωνα με συνεντεύξεις και τα βίντεο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.