Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.11.2022

Επιστολή της PEGA στη Europol για τις παρακολουθήσεις σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισπανία και Πολωνία

Η επιτροπή PEGA εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά «με την ικανότητα και την προθυμία των εθνικών αρχών να διερευνήσουν γρήγορα και διεξοδικά».
Επιστολή της PEGA στη Europol για τις παρακολουθήσεις σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισπανία και Πολωνία

«Από τον Ιούλιο του 2021, υπήρξε μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με την παράνομη χρήση λογισμικών spyware κατά πολιτών. Στους στόχους περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ΜΚΟ και δημόσιοι υπάλληλοι, σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ισπανία, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αναφέρει στην επιστολή της η Επιτροπή PEGA.

Και σημειώνει: «Η αδικαιολόγητη χρήση spyware θέτει σε κίνδυνο τις αξίες που κατοχυρώνονται στο άρθρο 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, και συνιστά σημαντική απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εντός της ΕΕ».

Η επιτροπή PEGA εκφράζει επίσης τις ανησυχίες της σχετικά «με την ικανότητα και την προθυμία των εθνικών αρχών να διερευνήσουν γρήγορα και διεξοδικά». «Κάθε μέρα που περνά, αυξάνεται ο κίνδυνος εξαφάνισης ή καταστροφής στοιχείων», τονίζει και προσθέτει:

«Ως εκ τούτου, είναι υψίστης σημασίας η συμμετοχή της Europol χωρίς καθυστέρηση […] Η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά από την Europol να υποβάλει πρόταση έρευνας στα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.