Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.12.2023

Εκδόθηκε προειδοποίηση για νέο κύμα καύσωνα στη Βρετανία με «ακραία ζέστη» τεσσάρων ημερών

Σε πορτοκαλί συναγερμό η χώρα.
Εκδόθηκε προειδοποίηση για νέο κύμα καύσωνα στη Βρετανία με «ακραία ζέστη» τεσσάρων ημερών

Προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Βρετανίας, για τέσσερις ημέρες ακραίας ζέστης, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Η προειδοποίηση ισχύει για τη νότια και κεντρική Αγγλία καθώς και την Ουαλία και έχει ισχύ από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως την Κυριακή. 

Ο «πορτοκαλί» αυτός συναγερμός διαδέχεται τον πρώτο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου «κόκκινο» του Ιουλίου όταν ο υδράργυρος ξεπέρασε, επίσης για πρώτη φορά, τους 40 βαθμούς!

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο νέο αυτό κύμα καύσωνα το θερμόμετρο θα παραμείνει κάτω από τα ιστορικά υψηλά τού Ιουλίου, ωστόσο η ζέστη θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. 

Τι συνεπάγεται ο «πορτοκαλί» συναγερμός

Ο «πορτοκαλί» συναγερμός υποδεικνύει πως οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να επηρεάσουν την υγεία ευπαθών ομάδων ενώ ο γενικός πληθυσμός ενδέχεται να υποφέρει από θερμοπληξία και ηλίαση. Εξοπλισμός ευαίσθητος σε ζέστη είναι πιθανό να καταρρεύσει, ενώ δεν αποκλείονται καθυστερήσεις σε δρομολόγια τρένων, λεωφορείων και πτήσεις. 

Η Αγγλία είχε τον Ιούλιο με τη μεγαλύτερη ξηρασία από το 1935, σύμφωνα με τη βρετανική «ΕΜΥ» ενώ η νοτιοανατολική και νότια κεντρική Αγγλία είχε τον ξηρότερο μήνα από το 1836 οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή των αντίστοιχων στοιχείων. (Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.