Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.11.2023

ΕΕ: Φιλελεύθεροι και ΕΛΚ χαιρετίζουν το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Αυστηρότερες διαδικασίες ασύλου και υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης.
ΕΕ: Φιλελεύθεροι και ΕΛΚ χαιρετίζουν το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Η Ομάδα των Φιλελευθέρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Renew Europe) χαιρετίζει τη συμφωνία που επετεύχθη χθες, Πέμπτη, στο Συμβούλιο της ΕΕ, στους δύο σημαντικούς πυλώνες του Συμφώνου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση.

Με ανάρτησή τους στο Twitter, η ομάδα των Φιλελευθέρων τονίζει: «Η ισορροπημένη προσέγγισή μας έχει επικρατήσει! Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί μια τελική συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η αλληλεγγύη και η ευθύνη πρέπει να είναι η ραχοκοκαλιά του νέου Συμφώνου».

Η ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Σοφί ινετ Βελτ, έγραψε στο twitter: “To Συμβούλιο της ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία σε βασικά μέρη του πακέτου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση! Πρόκειται για μια πραγματική πρόοδο έπειτα από επτά χρόνια αδιεξόδου. Το επόμενο βήμα είναι οι διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λίγα εμπόδια έχουν μείνει ακόμα μπροστά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα μέχρι να βγει η χοντρή κυρία να τραγουδήσει, αλλά υπάρχει ελπίδα!»

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χαιρετίζει το «τεράστιο βήμα» που έγινε

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζει το «τεράστιο βήμα» που έγινε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη νέα πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

Συγκεκριμένα το ΕΛΚ τονίζει ότι το κείμενο που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο βοηθά στην πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης και των μη εξουσιοδοτημένων μετακινήσεων μεταξύ χωρών της ΕΕ, καταπολεμά τη λαθραία διακίνηση μεταναστών και το εμπόριο ανθρώπων και διασφαλίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη μετανάστευση. Έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτήν την κρίση», τονίζει με ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. «Ο συμβιβασμός μας επιτρέπει να προχωρήσουμε, να ανακτήσουμε τον έλεγχο των εξωτερικών μας συνόρων, να ασκήσουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να υποστηρίξουμε τις αξίες μας. Βασικός στόχος για να ανακτήσουμε τον έλεγχο των εξωτερικών μας συνόρων πρέπει να είναι να σπάσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων. Το κράτος πρέπει να αποφασίσει ποιος θα μπει στην ΕΕ. Γι’ αυτό έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να συνεργαστούμε με χώρες όπως η Τυνησία για να αποφευχθεί η διέλευση ανθρώπων από τη Μεσόγειο», αναφέρει ο Μ. Βέμπερ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.