Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.02.2023

Μια δεκαετία μετά την τριπλή δολοφονία Κουρδισσών στο Παρίσι: «10 χρόνια όνειδος, φτάνει πια! Άρετε το απόρρητο!»

Η έρευνα στη Γαλλία είχε δείξει «την ανάμιξη» μελών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σ' αυτή την τριπλή δολοφονία, χωρίς να προσδιορίσει τον εντολέα.
Μια δεκαετία μετά την τριπλή δολοφονία Κουρδισσών στο Παρίσι: «10 χρόνια όνειδος, φτάνει πια! Άρετε το απόρρητο!»

Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο στη Γαλλία (CDK-F) κάλεσε σήμερα τις γαλλικές αρχές να άρουν το απόρρητο αναφορικά με τη δολοφονία Κουρδισσών τον Ιανουάριο του 2013 στο Παρίσι, ζητώντας το τέλος «της ατιμωρησίας» σ’ αυτή την υπόθεση, για την οποία δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμιά δίκη.

«Τριπλή δολοφονία κουρδισσών αγωνιστριών στο Παρίσι: 10 χρόνια όνειδος, φτάνει πια! Άρετε το απόρρητο!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το CDK-F, το οποίο λέει πως συνασπίζει 26 ενώσεις της κουρδικής διασποράς στη Γαλλία.

Το CDK-F ζητάει να αποχαρακτηρισθούν «οι πληροφορίες που κρατούν οι διάφορες διευθύνσεις των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών».

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, η Σακίν Τσανσίζ, 54 ετών, μία από τις ιδρύτριες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η Φιντάν Ντογάν, 28 ετών, και η Λεϊλά Σαϊλεμέζ, 24 ετών, σκοτώθηκαν με πολλές σφαίρες στο κεφάλι μέσα σε διαμέρισμα του 10ου διοικητικού διαμερίσματος του Παρισιού.

Το CDK-F κατηγορεί εδώ και χρόνια την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MIT) και τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βρίσκονται πίσω απ’ αυτές τις δολοφονίες, που διαπράχθηκαν, σύμφωνα με το CDK-F, από πράκτορα της MIT.

Η έρευνα στη Γαλλία είχε δείξει «την ανάμιξη» μελών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σ’ αυτή την τριπλή δολοφονία, χωρίς να προσδιορίσει τον εντολέα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν δημοσιοποιήσει έγγραφο που είχε εμφανιστεί ως η «διαταγή αποστολής» της MIT προς τον Ομέρ Γκιουνέι. Μόνος ύποπτος, αυτός ο άνδρας τουρκικής υπηκοότητας, που συνελήφθη στη Γαλλία, απεβίωσε στα τέλη του 2016 στη φυλακή, μερικές εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή της δίκης του, με αποτέλεσμα να παύσει η δίωξη σε βάρος του.

Όμως το Μάιο 2019 ανατέθηκε σε γάλλο δικαστή κατά της τρομοκρατίας να ανοίξει και πάλι την έρευνα για συνεργούς στις δολοφονίες. Άρχισε έρευνα για «συνέργεια σε δολοφονίες σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση» και για «τρομοκρατική εγκληματική συμμορία κακοποιών».

Η MIT είχε επισήμως διαψεύσει κάθε ανάμιξη τον Ιανουάριο 2014.

«Ζητήσαμε επανειλημμένα από τους ανακριτές να αποχαρακτηρίσουν τις πληροφορίες που κρατούν οι διάφορες γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφορικά μ’ αυτή την υπόθεση, όμως οι διαδοχικές γαλλικές κυβερνήσεις επικαλούνταν πάντα το απόρρητο», αναφέρει το CDK-F.

«Αρνούμενη να άρει το απόρρητο, η Γαλλία αρνείται την απόδοση δικαιοσύνης και συντηρεί την ατιμωρησία ενός πολιτικού και τρομοκρατικού εγκλήματος. Ο θάνατος του ύποπτου ως δολοφόνου, του Ομέρ Γκιουνέι, δεν αλλάζει τίποτε, εφόσον αυτοί που παρήγγειλαν τις δολοφονίες εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή», εκτιμά το CDK-F.

Το CDK-F καλεί τους Κούρδους της διασποράς στην Ευρώπη να έρθουν στο Παρίσι στις 7 Ιανουαρίου για μια μεγάλη πορεία για να «απαιτήσουν την άρση του απορρήτου που εμποδίζει τη δικαστική διερεύνηση».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.