Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.07.2022

Τσιάρας: « Φυλάκιση μέχρι και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό»

Όσον αφορά στην παραβίαση της καραντίνας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως για το αδίκημα προβλέπεται φυλάκιση ως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.
Τσιάρας: « Φυλάκιση μέχρι και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό»

Τρόπους για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της διασποράς fake news σχετικά με τον κορωνοϊό εξετάζει η πολιτεία σύμφωνα με όσα είπε στο ΣΚΑΪ ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Όπως είπε ο Υπουργός, σύμφωνα με το άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα, προβλέπεται φυλάκιση μέχρι και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ ανέφερε πως αν διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν είναι πολύ αποτελεσματική για τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι πιθανό μέσα από τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί το νέο ποινικό κώδικα να υπάρξει αυστηροποιήση των ποινών για ψευδείς ειδήσεις.

Παράλληλα, όσον αφορά στην την παραβίαση της καραντίνας του κορονοϊού, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας ανέφερε πως το αδίκημα αυτό έγκειται στο 285 άρθρο του ποινικά κώδικά, που προβλέπει φυλάκιση ως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.

“Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχύουσων διατάξεων αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί”, σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Τέλος, αναφορικά με τα δικαστήρια, ο κ. Τσιάρας είπε ότι θα εξεταστούν όλες οι τρέχουσες επιδημιολογικές εξελίξεις της χώρα και αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστεί αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη λειτουργία τους, όπου όπως επεσήμανε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Πηγή: News247.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.