NEWS
09.07.2020

Τα δωρεάν της ημέρας

Τι να κάνεις σήμερα, αν δεν έχεις μία.

Στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ προβάλλεται, για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου, στις 12μ. η παιδική ταινία BerberbieniΓρηγορίου Λαμπράκη και Καλυψούς, Καλλιθέα. 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με τη συναυλία «Η ζωή είναι Γυναίκα» του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής, που θα παρουσιάσει στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στη 1.30μ.μ. Τραγουδούν: Μανώλης Σκουλάς και Δώρα Λουίζου Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς.

Στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος γιορτάζουν την Ημέρα της Γυναίκας και μας καλούν σε μια γιορτή χαράς, να τιμήσουμε με Αγάπη, τη Γυναίκα, τη Θεά. Ιέρειες κι ιερείς της θηλυκής μας Φύσης, Φύλακες της Ημέρας κι όλοι μας που αγαπάμε τη γιν πλευρά μας. Με διαλογισμούς, μυήσεις, δρώμενα, χορό, τραγούδι. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εν μέρει στο πάρκο και εν μέρει στο καφενείο.Το βράδυ, θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε μαζί ρεμπέτικα γνωστά και άγνωστα με στόχο να βιώσουμε όλοι μαζί μια ρεμπέτικη βραδιά όπως αυτές του ΄30.  Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος.

 Στο Ρομάντσο, από τις 4μ.μ. εως τις 6μ.μ. το θέμα είναι Hoop n’ Love – Fun n’ Flow… σεμινάριο χορού με hula hoop για ενήλικες διοργανώνεται για δεύτερη φορά στο χώρο. Το hula- hoop, το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων, γίνεται εργαλείο διασκέδασης, χορού και εξερεύνησης του σώματος. Το Hoopit! και η Sunny Diz θα βρίσκονται για δεύτερη φορά στο Ρομάντσο για να μας μεταδώσουν την αγάπη τους για το hoop dance, του χορού με hula hoop για ενήλικες και να μας μυήσουν στην κοινότητα των hoopers. Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια. 

Στο  Ωδείο Τέχνης Φακανάς, πραγματοποιείται έκθεση παρουσίασης μουσικών οργάνων, με παράλληλες συναυλίες και σεμινάρια. Σήμερα, παίζουν οι Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio στις 6μ.μ. και οι POWER 4 στις 7μ.μ., ενώ ο Μένιος Πασιαλής πραγματοποιεί το σεμινάριο Dave Weckl approach. Λ. Ποσειδώνος 3, Ν. Φάληρο.

Στο Στέκι Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, προβάλλεται το «Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί». Ένα ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Μουσείου Μπενάκη, για την αρχιτεκτονική και κοινωνική εξέλιξη της Αθήνας όπως καταγράφηκε από τον ελληνικό κινηματογράφο, από την παλαιότερη ελληνική ταινία μυθοπλασίας του 1924 ως τις τελευταίες του 2004. Όχημα σε αυτό το ταξίδι είναι η παρουσία και η αφήγηση τεσσάρων ηθοποιών-πρωταγωνιστών που σημάδεψαν διαφορετικές ιστορικές και πολιτιστικές περιόδους του ελληνικού κινηματογράφου: του Νίκου Ξανθόπουλου, της Ξένιας Καλογεροπούλου, του Νίκου Καλογερόπουλου και της Μυρτώς Αλικάκη.Συνολικά 530 εικόνες (πλάνα) της Αθήνας από 184 διαφορετικές ταινίες  που αποδεικνύουν ότι ο ιδιωτικός και δημόσιος αθηναϊκός χώρος μεταβλήθηκε ριζικά όλα αυτά τα χρόνια αλλά παρέμεινε άρρηκτα δεμένος με τις ιστορίες των ταινιών και τον τρόπο διαβίωσης των Αθηναίων.Στις 6:30. Θηναίας και Μοναστηρίου.

Απόψε, οι μαθητές του Athens School Festival «ροκάρουν» στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά». Οι μαθητές της Αθήνας ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή, αυτή τη φορά στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά», στις 6.30μ.μ., για να δώσουν το δικό τους παρόν στον αγαπημένο μουσικό θεσμό του Athens School Festival. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της Αθήνας, τα οποία εντυπωσιάζουν τους ακροατές με το ταλέντο, την ενέργεια και την αγάπη τους για τη μουσική.  Τιμοκρέοντος 6α, Νέος Κόσμος.

 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.