Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.05.2023

«Σόιμπλε σ’ ευχαριστούμε για το “όχι” στους χρεοκοπημένους Έλληνες»

Το προκλητικό σημερινό πρωτοσέλιδο της Bild.
«Σόιμπλε σ’ ευχαριστούμε για το “όχι” στους χρεοκοπημένους Έλληνες»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η γερμανική εφημερίδα Bild αποθεώνει τον Βόλφανγκ Σόιμπλε για την αρνητική του απάντηση στην αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης από την ελληνική πλευρά ενώ παράλληλα κατακεραυνώνει και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Έχοντας φωτογραφία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών και σε ένα μικρότερο πλαίσιο τον Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη από τα έδρανα της ελληνικής Βουλής, η Bild αποθεώνει για λογαριασμό του γερμανικού λαού τον Σόιμπλε αναφέροντας χαρακτηριστικά.

«Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφανγκ Σόιμπλε» και προσθέτει στον υπέρτιτλο «Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες»

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει μέσα στο κείμενο ότι «Μετά από αρκετές εβδομάδες μπλόφας και πονηριάς, οι Έλληνες ζήτησαν χθες νέα ενίσχυση πολλών δισεκατομμυρίων» χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης ως «Δούρειο Ίππο» αφού λέει ότι σκοπός των Ελλήνων είναι να πάρουν τώρα τα χρήματα αλλά να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο της ρύθμισης προς τα Δημόσια Ταμεία που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της ελληνικής κυβέρνησης και η οποία μπορεί να προσφέρει μέχρι και 50% έκπτωση, την ώρα που ο Σόιμπλε χαράζει μια γραμμή και μόνο, αυτή της λιτότητας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, η Γερμανία έχει δανείσει περισσότερα από το 70 δις στην Ελλάδα όμως τώρα μπαίνει πλέον ένα «τέλος στη βροχή δισεκατομμυρίων».

Bild και κατά Γιούνκερ

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται μάλιστα και στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά την αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης από την ελληνική πλευρά, φάνηκε θετικός με δηλώσεις του. H Bild στέλνει ένα μήνυμα μέσα από το κείμενό της στον πρόεδρο της Κομισιόν τονίζοντας «ότι τα χρήματα βοήθειας δεν εγκρίνονται απ’αυτόν αλλά από τις Υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup».

Πηγή: iefimerida.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.