Συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή για τα προσφυγικά

Για την υποστήριξη της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών (Κ.Π.Α.) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή, 3 Μαΐου 2026 στις 18:00.
Στη σκηνή θα βρεθούν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Νατάσα Μποφίλιου και Μάρθα Φριντζήλα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα της κοινότητας ενάντια στην απειλή εκκένωσης και τις σχεδιαζόμενες «αναπλάσεις» της Περιφέρειας Αττικής και στον απεργό πείνας Αριστοτέλη Χαντζή, μέλος της κοινότητας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών:
«Συναυλία αλληλεγγύης με την Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών
Για τη στήριξη του αγώνα που δίνει η Κοινότητα και ο Αριστοτέλης Χαντζής μέλος και κάτοικος της Κοινότητας απεργός πείνας μέχρι θανάτου από 5/2/2026 και το δεύτερο μέλος και κάτοικος της Κοινότητας απεργός πείνας μέχρι θανάτου από 1/5/2026
Αν «η τέχνη είναι ο πιο σύντομος δρόμος από άνθρωπο σε άνθρωπο», τότε η δύναμη της είναι καταλυτική μέσα στο κοινωνικό πεδίο και μπορεί να ενισχύσει ή να αποδυναμώσει τον κώδικα των αξιών του, καθώς επίσης μπορεί να αποτελέσει κι ένα εργαλείο διερεύνησης ενός φαντασιακού μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση, τη βία, τον πόνο και την αδικία. Κι «όταν συμβαίνει η τέχνη να είναι απολιτική, απλά σημαίνει ότι έχει συμμαχήσει με την άρχουσα τάξη» και αυτό δεν μπορεί να είναι παρά μια καθολική ήττα για την ίδια την κοινωνία.
Τραγουδούν οι:
Μάρθα Φριντζήλα
Νατάσα Μποφίλου
Φοίβος Δεληβοριάς
Κυριακή 3/5/2026 στις 6:00μ.μ.
Πλατεία Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας
Κούζη & Βεγορίτιδος
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
#saveprosfygika »






