Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
21.01.2021

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής -σε εξέλιξη και η φωτιά στο Λουτράκι.

ύσκολη ήταν η νύχτα για το χωριό Κερί στη Ζάκυνθο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει από τις 11 το πρωί της Κυριακής ένα πανέμορφο πευκοδάσος που υπήρχε στην περιοχή. Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου-  έχει στηθεί από την Κυριακή συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην επιχείρηση κατάσβεσης ρίχτηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αυξήθηκαν σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι φλόγες. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως έχουν καεί 2 σπίτια και η σκεπή ενός ξενοδοχείου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αυτή την ώρα 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Κλειστά σχολεία

Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώθηκε ότι μετά από απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, για σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν με τα μέσα μεταφοράς οι μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα χωριά Κερί και Αγαλά.

Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Η φωτιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξέσπασε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής αρχικά στο χωριό Κερί. Από το μεσημέρι, τα μέτωπα της πυρκαγιάς διασπάστηκαν κι η φωτιά, που κατακαίει πευκοδάσος, άρχισε να κατευθύνεται προς το χωριό Αγαλάς.

Οι Αρχές άμεσα προχώρησαν στην εκκένωση των δύο χωριών, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν λεωφορεία του δήμου και των ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Πολλοί ακόμη πολίτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή και με δικά τους μέσα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και η εκκένωση ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή. Με εντολή των αρμόδιων Αρχών, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν σε ένα από τα ξενοδοχεία, και τα μετέφεραν σε άλλο κατάλυμα στην περιοχή του Καλαμακίου.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι επίσης είναι σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι σήμερα που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.

Πηγή: news247.gr

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.