Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
22.10.2021

Το Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας για τον Σνόουντεν

Σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση της πρεμιέρας της ταινίας για τη ζωή του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το πού και πότε θα δοθεί η πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή του Έντουαρντ Σνόουντεν αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο διάσημος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, ενώ τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας που, αφορά τη ζωή του πρώην τεχνικού συμβούλου της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, που έφερε στο φως την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο δικηγόρος και συγγραφέας των βιβλίων, Ανατόλι Κουτσερένα, ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει να του χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας με τίτλο «Τα Παιδιά του Κάιν» είναι ένα ψυχολογικό και πολιτικό θρίλερ, βασισμένο στην ιστορία του Σνόουντεν. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός αμερικανού πληροφοριοδότη, του Τζόσουα Κολντ, ενός χαρακτήρα που μοιάζει στο Σνόουντεν και τον οποίο παρακολουθεί η κυβέρνηση.

Το πρώτο μέρος της τριλογίας, «Η Εποχή του Χταποδιού»κυκλοφόρησε στα ρωσικά και στα αγγλικά τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του τρίτου βιβλίου της σειράς, «Το Φιλί του Ιούδα» δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Κουτσερένα έχει πουλήσει τα δικαιώματα της τριλογίας στον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν. «Θα υπάρξει σύντομα μία συνάντηση με τον Όλιβερ Στόουν και τον Μόριτζ Μπόρμαν, τον παραγωγό της ταινίας, κατά την οποία θα συζητήσουμε το πού θα γίνει η πρεμιέρα της. Θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι να γίνει στη Ρωσία, αλλά η απόφαση θα ληφθεί στη διάρκεια της συνάντησης», ανέφερε.

Πρωταγωνιστής της ταινίας θα είναι ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, ενώ θα συμμετέχει και ο Νίκολας Κέιτζ.

Το 2013 ο Σνόουντεν αποκάλυψε το δίκτυο των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της NSA. Στις ΗΠΑ κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 30 χρόνια, κατηγορούμενος για κατασκοπεία και κλοπή κυβερνητικής περιουσίας.

Την 1η Αυγούστου 2013 η Ρωσία του χορήγησε προσωρινό άσυλο για ένα χρόνο. Τον Αύγουστο 2014 ο Σνόουντεν έλαβε τριετή άδεια παραμονής στη Ρωσία. Η διαδικασία για την απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας προϋποθέτει ότι ο αιτών θα πρέπει να διαμένει στη χώρα τουλάχιστον πέντε χρόνια, εξήγησε ο δικηγόρος του.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.