Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
13.08.2022

Άγρια καταστολή στα Σεπόλια: Άνδρες της ΔΙΑΣ χτύπησαν 22χρονο και την μητέρα του έξω από το σπίτι τους [ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ]

Ο αυταρχισμός που ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας μετέφερε την στυνομική βία στην γειτονιά των Σεπολίων.
Φωτογραφίες: Ντενίσα Μπαϊρακτάρι
Άγρια καταστολή στα Σεπόλια: Άνδρες της ΔΙΑΣ χτύπησαν 22χρονο και την μητέρα του έξω από το σπίτι τους [ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ]

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα σήμερα σημειώθηκαν εντάσεις και συλλήψεις στην γειτονιά των Σεπολίων.

Συγκεκριμένα, πορεία των κατοίκων της περιοχής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από τον Σταθμό Λαρίσης και κατευθυνόταν προς τα Σεπόλια, διαλύθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η μητέρα του 23χρονου.

Σύμφωνα, με την δικηγόρο Ιωάννα Ρίζου, αλλά και από μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στην πορεία, δεν υπήρχε λόγος για την παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού η διαδήλωση είχε αρχίσει ήδη να διαλύεται. Ένας από τους συμμετέχοντες στην πορεία έτρεξε προς την πυλωτή του σπιτιού του, στην οδό Αμφιαράου, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων στην Popaganda δέχθηκε επίθεση από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, προκειμένου να τον συλλάβουν.

Την ώρα της σύλληψης, βρίσκονταν στην είσοδο της πολυκατοικίας οι γονείς και η αδερφή του 23χρονου φοιτητή αγρονομίας στο ΕΜΠ και μέλους της ΝΑΡ, οι οποίοι δέχτηκαν και εκείνοι επίθεση. 

Ο λιπόθυμος πατέρας του 23χρονου δέχεται βοήθεια από κατοίκους, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Όσο, ο 22χρονος βρισκόταν στο περιπολικό, απλοί πολίτες μαζεύτηκαν και απαίτησαν την απελευθέρωσή του, ενώ την ώρα της σύλληψης στο σημείο, υπήρχαν πάνω από 50 άνδρες της ΔΙΑΣ, μια κλούβα και μια αύρα. Η ένταση μεταφέρθηκε στο τμήμα Κολωνού, όπου και διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός δεν ήταν στο συγκεκριμένο τμήμα, όπως είχαν αρχικά πει στους γονείς του οι αστυνομικοί. Την ίδια ώρα κατέφθασε άλλη μια διμοιρία της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία άρχισε να σπρώχνει, να επιτίθεται και να απειλεί όσους είχαν μαζευτεί έξω από το τμήμα. 

Η απρόκλητη αστυνομική βία, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί και η αδερφή του 23χρονου, καθώς και άλλος ένας νεαρός, αλλά και ένας άνδρας γύρω στα 50. Και οι τρεις άνθρωποι φέρεται να έχουν χτυπηθεί από τους αστυνομικούς κατά την προσαγωγή τους. Ο πατέρας του 23χρονου μην αντέχοντας την ένταση, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου σύμφωνα με την Ιωάννα Ρίζου, φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ εκφράζονται φόβοι πως έχει υποστεί καρδιακό έμφραγμα (κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί).

Κλούβα και αύρα στην συμβολή των οδών Κρέοντος και Φιλιπουπόλεως.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, έξω από το Α.Τ Κολωνού.

Μάλιστα, επίθεση από αστυνομικό δέχθηκε και η δημοσιογράφος της Popaganda, Ντενίσα Μπαϊρακτάρι, η οποία προσπαθούσε να τραβήξει βίντεο με το κινητό της. Ο αστυνομικός συγκεκριμένα, αφού προσπάθησε να της πάρει το κινητό, της είπε πως έχει δει το πρόσωπό της και έχει πολλούς τρόπους να ψάξει να την βρει.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.