Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
16.05.2022

Σε εξέλιξη το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι φοιτητές βγαίνουν ξανά στους δρόμους, ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ.
Σε εξέλιξη το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια [ΒΙΝΤΕΟ]

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Πανεπιστημίου λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Σημειώνεται πως με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έκλεισε και ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα». Οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς ωστόσο να κάνουν στάση.

Φοιτητές παίρνουν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, Αθήνα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά!», «Θέλουμε να ξαναμπούμε στις σχολές μας! Δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία – πειθαρχικά – διαγραφές!», «Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!» είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των φοιτητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες κινητοποιήσεις φοιτητών διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις, όπως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Χανιά και Λάρισα, ενώ μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 10 Μαρτίου, ημερομηνία συμπλήρωσης ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.