Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.05.2022

Εξαναγκάζεται σε παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος της Uber μετά από ένα εξάμηνο γεμάτο καταγγελίες

Τα προβλήματα ξεκίνησαν πιο έντονα τον Φλεβάρη όταν υπάλληλος δημοσίευσε blog που περιέγραφε ένα εργασιακό περιβάλλον γεμάτο σεξισμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
Εξαναγκάζεται σε παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος της Uber μετά από ένα εξάμηνο γεμάτο καταγγελίες

Μετά από ένα εξάμηνο γεμάτο σκάνδαλα ο Τράβις Κάλανικ, συνιδρυτής της Uber, της μεγαλύτερης εταιρείας ταξί στον κόσμο, παραιτείται από την θέση του ως διευθύνων σύμβουλός της.

Σύμφωνα με τους New York Times, ήταν οι πέντε κύριοι επενδυτές της Uber που τον πίεσαν να αποσυρθεί.

«Αγαπώ την Uber περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και σε αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής μου έχω αποδεχτεί την επιθυμία των επενδυτών να αποσυρθώ, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να συνεχίσει να χτίζει και όχι να αποσυγκεντρώνεται με άλλες μάχες», δήλωσε ο ίδιος ο Κάλανικ.

Αν και η Uber είχε εξαρχής την φήμη μιας εταιρείας που αψηφά τους κανόνες και τα πρέπει, τα προβλήματα ξεκίνησαν πιο έντονα τον Φλεβάρη όταν ένας υπάλληλος δημοσίευσε blog που περιέγραφε ένα εργασιακό περιβάλλον γεμάτο σεξισμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η εταιρεία προσέλαβε δικηγόρο για να ερευνήσει όλες αυτές τις καταγγελίες και την εργασιακή κουλτούρα της, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Κάλανικ πρέπει να αποσυρθεί.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματάνε για την Uber. Η εταιρεία είναι στα δικαστήρια με θυγατρική της Google για πνευματικά δικαιώματα και ερευνάται από τις αμερικανικές για εξαπάτηση νόμου στις πολιτείες όπου δεν της έχει επιτραπεί να δραστηριοποιείται.

Πηγή: The Guardian

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.