Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.05.2022

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Το Handbrake short film στέλνει το δικό του μήνυμα

«Σήμερα λοιπόν, αντί εορτής, σας προσκαλούμε σε έναν αγώνα. Να σκεφτούμε 2 φορές αν θα παρκάρουμε το αμάξι μας σε ράμπα. Να παλέψουμε να επισκευαστούν οι ράμπες που μένουν χαλασμένες και εμποδίζουν την αυτονομία κάθε ανάπηρου ανθρώπου»
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Το Handbrake short film στέλνει το δικό του μήνυμα

Σε μια πόλη, την Αθήνα, που όλοι, όλες και όλα αγαπάμε να μισούμε, δε χωράμε όλοι, όλες και όλα. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με τους περιορισμούς που εκείνη μας θέτει. Αυτοί οι περιορισμοί εισχωρούν στον τρόπο σκέψης μας, στην κουλτούρα μας την ίδια. Μέχρι και σήμερα, εν έτει 2021, δεν έχουμε αντιληφθεί τους κανόνες της πόλης στην οποία ζούμε, ώστε να την καταστήσουμε προσβάσιμη σε όλα.

Οι ανάπηροι άνθρωποι δεν είναι ορατοί και δεν μπορούν να καταλάβουν τον χώρο που τους ανήκει. Συχνά, δεν κυκλοφορούν στο δρόμο γιατί οι άνθρωποι χωρίς κινητικές δυσκολίες δεν τους αντιμετωπίζουν ισότιμα. Αυτό φαίνεται από τα βλέμματα τους, τον τρόπο που συνομιλούν μαζί τους, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που αθετούν καθημερινά.

Σήμερα λοιπόν, αντί εορτής, σας προσκαλούμε σε έναν αγώνα. Να σκεφτούμε 2 φορές αν θα παρκάρουμε το αμάξι μας σε ράμπα. Να παλέψουμε να επισκευαστούν οι ράμπες που μένουν χαλασμένες και εμποδίζουν την αυτονομία κάθε ανάπηρου ανθρώπου.

Συνομιλήστε μαζί μας, στείλτε μας φωτογραφίες, κάντε μας tag σε χαλασμένες/κλειστές ράμπες.
Ας ανοίξουμε τον διάλογο

H ομάδα του Handbrake

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.