Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
14.05.2021

«Παγίδα στο Διαδίκτυο»: Πρεμιέρα 13 Απριλίου αποκλειστικά στο Cinobo

Όταν οι θύτες γίνονται θήραμα…

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί, τρία παιδικά δωμάτια, 10 μέρες, 2.458 σεξουαλικοί παραβάτες. Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ-κοινωνικό πείραμα από την Τσεχία που άνοιξε το θέμα της αποπλάνησης παιδιών στο ίντερνετ και μετατράπηκε σε ακτιβιστική πράξη, οδηγώντας σε συλλήψεις εγκληματιών.

Σύνοψη

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί, τρία παιδικά δωμάτια, 10 μέρες, 2.458 σεξουαλικοί παραβάτες. Ένα πείραμα που ρίχνει αναγκαίο φως στο θέμα της αποπλάνησης παιδιών στο ίντερνετ. Τρεις ενήλικες ηθοποιοί που όμως μοιάζουν πολύ νεαρές καλούνται να προσποιηθούν τις δωδεκάχρονες σε ψεύτικα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε στούντιο πιστά αντίγραφα παιδικών δωματίων, συνομιλούν μέσω τσατ και Skype με άντρες όλων των ηλικιών που τις έχουν αναζητήσει κι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους διαδικτυακά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών αυτών απαιτούν από τα κορίτσια σεξουαλικά βίντεο και τις στέλνουν φωτογραφίες με τα πέη τους ή συνδέσμους με πορνογραφικό υλικό. Κάποιοι επιχειρούν ακόμη και να τις εκβιάσουν. Το ντοκιμαντέρ αποδίδει το καθηλωτικό δράμα των πρωταγωνιστριών που παίζουν «12χρονα κορίτσια», από τη διαδικασία του κάστινγκ μέχρι τις αυτοπροσώπως συναντήσεις με τους θύτες (υπό την παρακολούθηση ομάδας σεκιούριτι και έξι κρυφών καμερών). Οι τακτικές αποπλάνησης σταδιακά στρέφονται εναντίον των παραβατών και οι θύτες γίνονται θήραμα.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το φθινόπωρο του 2017 η εταιρεία Ο2 επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη Βιτ Κλουσάκ ζητώντας του να φτιάξει ένα viral βίντεο που θα υπογραμμίζει με δραματική έμφαση την απότομη αύξηση των κρουσμάτων παιδικής κακοποίησης στο τσέχικο ίντερνετ. Ο Κλουσάκ πρότεινε το πρότζεκτ στη συνάδελφό του, Μπαρμπόρα Χαλούποβα και μαζί ξεκίνησαν την έρευνα υπό τη μορφή πειράματος. Δημιούργησαν ένα αληθοφανές ψεύτικο προφίλ ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού, της Τίνκα, και περίμεναν να δουν τι θα συμβεί. Μέσα σε πέντε μόλις ώρες από τη στιγμή που ανέβηκε το προφίλ, 83 άντρες, ηλικιών από 23 έως 63 ετών, επικοινώνησαν μαζί της, η συντριπτική πλειοψηφία με χυδαίες προτάσεις για αμοιβαίο αυνανισμό μέσω τσατ. Πολλοί έστειλαν, χωρίς προειδοποίηση, φωτογραφίες με τα πέη τους σε στύση, ενώ κάποιοι έστειλαν λινκ για πορνογραφικό υλικό κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένου και πορνό με ζώα. Το ίδιο απόγευμα, 4 άντρες αυτοϊκανοποιήθηκαν στη web κάμερά τους, χωρίς η «Τίνκα» να έχει δείξει καν το πρόσωπό της… Μέσα σε λίγες μέρες, Κλουσάκ και Χαλούποβα κατέληξαν ότι το φαινόμενο αυτό είχε αρκετό υλικό για ένα αυτόνομο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, και όχι μόνο ένα σύντομο viral βίντεο.

***Η ταινία έχει οριστεί ως Κ12. Για όλες τις ακατάλληλες σκηνές έχει χρησιμοποιηθεί οπτικό εφέ.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.