Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.10.2021

O Ντόναλντ Τραμπ μηνύει την ανιψιά του και τους New York Times για δημοσίευμα του 2018

Για ένα δημοσίευμα που τον ήθελε να εμπλέκεται σε φορολογική απάτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μηνύει την ανιψιά του και τους New York Times, για ένα δημοσίευμα του 2018 που τον ήθελε να εμπλέκεται σε φορολογική απάτη.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε στην Νέα Υόρκη, θέλει την Μαίρη Τραμπ και τους δημοσιογράφους Σουζάν Κρεγκ, Ντέιβιντ Μπάρστοου και Ράσελ Μπιούτνερ να συμμετείχαν σε μια «ύπουλη πλεκτάνη» με σκοπό την απόκτηση εμπιστευτικών εγγράφων. Οι δημοσιογράφοι των New York Times κατηγορούνται ότι ήρθαν σε επαφή και συνεργάστηκαν με την ανιψιά του τέως Αμερικανού Προέδρου, η οποία φέρεται να έχει μια «προσωπική βεντέτα» εναντίον του.

Η 56χρονη Μαίρη Τραμπ, κόρη του μεγαλύτερου αδερφού του Ντόναλντ Τραμπ, Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος πέθανε το 1981 σε ηλικία 42 χρονών, δεν έχει ακόμη κάνει κάποιο σχόλιο γύρω από την μήνυση.

Το 2020, η Μαίρη Τραμπ είχε κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο: «Υπερβολικά πολύς και ποτέ αρκετός: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνδρα στον κόσμο». Στο βιβλίο αυτό η γυναίκα παραδεχόταν ανοιχτά ότι υπήρξε η πηγή των ντοκουμέντων που επικαλέστηκαν οι New York Times, στο δημοσίευμά τους περί οικονομικής απάτης εκ μέρους του τέως Προέδρου. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, μηνύοντας και πάλι την ανιψιά του και τον εκδοτικό της οίκο, χωρίς επιτυχία.

Στο βιβλίο της, η Μαίρη Τραμπ περιέγραφε το πώς παρείχε φορολογικά ντοκουμέντα στους New York Times, τα οποία βοήθησαν στην στοιχειοθέτηση ενός άρθρου 14.000 λέξεων γύρω από «τα αμφίβολα φορολογικά σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη δεκαετία του ’90, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων ξεκάθαρης φορολογικής απάτης με στόχο την γιγάντωση της περιουσίας που ο κ. Τραμπ κληρονόμησε από τους γονείς του».

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε τώρα ο Τραμπ, οι δημοσιογράφοι των NY Times «επιχειρούσαν αδιάκοπα να έρθουν σε επαφή με την Μαίρη και εν τέλει την έπεισαν να τους δώσει παράνομα τα έγγραφα, μέσω του δικηγόρου της». Εξαιτίας του δημοσιεύματος, ο τέως Πρόεδρος φέρεται να υπέστη «σοβαρότατες ζημιές», για τις οποίες ζητά τώρα αποζημίωση 100 εκατ. δολαρίων.

Μια εκπρόσωπος των NY Times, η Ντανιέλ Ρόουντς Χα, σχολίασε ότι το επίμαχο δημοσίευμα «βοήθησε, μέσω σχολαστικού ρεπορτάζ, να ενημερωθούν οι πολίτες γύρω από ένα ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος» και ότι η μήνυση του Τραμπ αποτελεί «μια απόπειρα αποσιώπησης των ανεξάρτητων δημοσιογραφικών οργανισμών».

Πέρσι, η ανιψιά του τέως Προέδρου είχε καταθέσει μια δική της μήνυση, με την οποία κατηγορούσε τον Ντόναλντ Τραμπ, την αδερφή του Μαριάν Τραμπ Μπάρι και τον μικρότερο αδερφό του Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ (ο οποίος απεβίωσε πέρσι τον Αύγουστο), ότι την απέκλεισαν από μια κληρονομιά με δόλιο τρόπο. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί ακόμα.

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.