Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.05.2022

Ο Γιώργος Σεφερτζής σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Popaganda

Το πιθανότερο είναι να μεγιστοποιηθεί η διαφορά μεταξύ ΣΎΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ο Γιώργος Σεφερτζής σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Popaganda

Ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Σεφερτζής, σχολιάζοντας το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα στην Popaganda τονίζει την σημασία της αυτοδυναμίας για τη διαμόρφωση της «επόμενης μέρας». «Μέχρι στιγμής τα exit polls μας λένε αυτό που ξέραμε ήδη αλλά όχι αυτό που δεν ξέραμε, αν δηλαδή θα έχει αυτοδυναμία, αν η Χρυσή Αυγή θα είναι ρυθμιστής της επόμενης μέρας και ποια θα είναι η σύνθεση της Βουλής. Όσο εκκρεμούν αυτές οι απαντήσεις, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την επόμενη μέρα γιατί θα είναι διαφορετική αν υπάρξει αυτοδυναμία ή όχι.

Όσον αφορά στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρατηρήσουμε δύο πράγματα. Αρχικά είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη μάχη της ελπίδας ενάντια στο φόβο, την ίδια μάχη που έχασε η ΝΔ η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά κατάρρευσης. Γι’ αυτό το πιθανότερο είναι να μεγιστοποιηθεί η μεταξύ τους διαφορά. Το δεύτερο είναι πως αυτό συμβαίνει διότι εκτός από τη μάχη της ελπίδας, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως κέρδισε την τελευταία εβδομάδα τη μάχη της αυτοδυναμίας, πείθοντας ένα κρίσιμο μέρος του εκλογικού σώματος να πάει να ψηφίσει για να ξεμπερδεύει μία ώρα αρχύτερα με τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης».

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη προβλεφθεί από τον κ. Σεφερτζή στην Popaganda. «Η επίδραση της ήταν αναμενόμενη παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δημοσκοπικά ανιχνεύσιμη η ψήφος που θα κατέληγε σ’ αυτή. Όπως είχαμε πει, ο πιθανότερος νικητής της τρίτης θέσης θα ήταν αυτός που θα αποδεικνυόταν ότι είχε το σκληρότερο εκλογικό πυρήνα και σίγουρα δεν τον είχε το Ποτάμι». 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.