Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.04.2023

Nissan Brain-to-Vehicle: Η τεχνολογία που έρχεται να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της οδήγησης

Πρόκειται για την τεχνολογία Brain-to-Vehicle που υπόσχεται να επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών
Nissan Brain-to-Vehicle: Η τεχνολογία που έρχεται να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της οδήγησης

Η Nissan παρουσίασε μια έρευνα που θα δώσει τη δυνατότητα στα οχήματα να ερμηνεύουν σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητά τους.

Πρόκειται για την τεχνολογία Brain-to-Vehicle (ή αλλιώς B2V) της Nissan που υπόσχεται να επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών. Η ιαπωνική εταιρεία θα επιδείξει τις συγκεκριμένες δυνατότητες στην έκθεση CES 2018 στο Λας Βέγκας.

Αυτή η ανακάλυψη από τη Nissan είναι το αποτέλεσμα έρευνας που βασίζεται στη χρήση της τεχνολογίας αποκωδικοποίησης του εγκεφάλου, προκειμένου να προβλέψει τις ενέργειες του οδηγού και να ανιχνεύσει τυχόν «οχλήσεις».

Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας, η τεχνολογία έχει ως στόχο να συλλαμβάνει σημάδια που δείχνουν ότι ο εγκέφαλος του οδηγού πρόκειται να εκτελέσει μια κίνηση, όπως για παράδειγμα να στρίψει το τιμόνι ή να πατήσει το πεντάλ του γκαζιού. Οι τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού μπορούν να κάνουν τις κινήσεις πιο γρήγορα από ό,τι ξέραμε. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τους χρόνους αντίδρασης και συνεπώς την οδήγηση.

Με την ανίχνευση και την αξιολόγηση της «όχλησης» του οδηγού, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει το στιλ οδήγησης, όταν βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία.

Να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία B2V της Nissan είναι το πρώτο σύστημα στον κόσμο αυτού του είδους. Ο οδηγός φοράει μια συσκευή που μετρά τη δραστηριότητα του εγκεφαλικού κύματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από αυτόνομα συστήματα. Με την πρόβλεψη της προτιθέμενης κίνησης, τα συστήματα μπορούν να λάβουν δράση -όπως στρίβοντας το τιμόνι ή επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο- 0,2 με 0,5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον οδηγό, ενώ η λειτουργία τους παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπαίσθητη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.