Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2022

Μετά από 6 μέρες, απεγκλώβισαν 20 πρόσφυγες από νησίδα του Έβρου

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των προσφύγων οι Έλληνες συνοριοφύλακες δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα, όταν τους εντόπισαν σε φουσκωτή βάρκα στον ποταμό.
Μετά από 6 μέρες, απεγκλώβισαν 20 πρόσφυγες από νησίδα του Έβρου

Εγκλωβισμένη σε νησίδα του ποταμού Εβρου εδώ και μέρες, από το βράδυ του Σαββάτου, φέρεται να είναι ομάδα 20 προσφύγων από τη Συρία η οποία επιχείρησε να περάσει τα σύνορα προς την Ελλάδα προκειμένου να ζητήσει άσυλο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των προσφύγων οι Έλληνες συνοριοφύλακες δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα, όταν τους εντόπισαν σε φουσκωτή βάρκα στον ποταμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες παραμένουν στη νησίδα, ενώ υποστηρίζεται επίσης ότι το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρέθηκε στην περιοχή το πρωί της Τετάρτης δεν έλαβε εντολή να προχωρήσει σε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Η αστυνομία διαψεύδει τις παραπάνω πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι μέχρι και χτες το μεσημέρι οι έρευνες για τον εντοπισμό των προσφύγων παρέμεναν άκαρπες.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στις αρχές του χρόνου στον Εβρο, όπου ομάδα 21 προσφύγων είχε μετατραπεί σε «μπαλάκι» από τις 19 Γενάρη, παραμένοντας εγκλωβισμένη και εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα μέχρι και την 1η Φλεβάρη, οπότε και διασώθηκαν, τελικά, από επιχείρηση της Αστυνομίας στην οποία συμμετείχαν η 4η ΕΜΑΚ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.