Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
02.08.2021

«Με ένα τακούνι»: Η ταινία για τη ζωή της Άννας Κουρουπού ταξιδεύει στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η ταινία της Νικόλ Αλεξανδροπούλου αποτελεί επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Συν Γυναιξί», μιας παραγωγής της ΕΡΤ, και ερευνά τη ζωή μιας τρανς γυναίκας και εργάτριας του σεξ, καταγράφοντας μοναδικές στιγμές με τη μητέρα της.
Με αφορμή την γνωριμία της με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, θα ξετυλιχτεί η ιστορία της ζωής της κι όλα όσα την καθόρισαν ως γυναίκα. Παράλληλα, η ίδια και η μητέρα της προχωρούν σε μια εξομολόγηση ψυχής στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου. 
 
Το «Συν Γυναιξί» αποτελεί την πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες. Μία ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία υπογράφει επίσης το σενάριο και την σκηνοθεσία, και στοχεύει να ψηλαφίσει τον καθημερινό φεμινισμό μέσα από αληθινές ιστορίες γυναικών. Με οικοδεσπότη τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο, η σειρά παρουσιάζει πορτρέτα γυναικών με ταλέντο, που επιχειρούν, ξεχωρίζουν, σπάνε τη γυάλινη οροφή στους κλάδους τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα. Η διευθύντρια του Red Umbrella Athens,  Άννα Κουρουπού γίνεται η πρώτη τρανς γυναίκα που φιλοξενείται σε σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες στην Ελλάδα, ανοίγοντας τη συζήτηση για την ταυτότητα φύλου. 

 
Δείτε εδώ τα επεισόδια της σειράς. 
 
Η Νικόλ Αλεξανδροπούλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έχει μεγαλώσει στην Ρώμη. Έχει σπουδάσει Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Sapienza, Φωτογραφία και Σκηνοθεσία στο IED στη Ρώμη. Έχει συνεργαστεί ως φωτογράφος πορτραίτων με τα πρακτορεία Photomovie και Sigma Cooperation of America. Πραγματοποίησε πολλά εξώφυλλα για περιοδικά των ιταλικών εκδοτικών ομίλων Mondadori και Rizzoli. Συνεργάστηκε, επίσης, ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ με τη RAI 3, ενώ το 2000 με τη μικρού μήκους ταινία της «I Fantastici Boors» κέρδισε το πρώτο βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο Trani International Film Festival.
 
Είναι νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής ταινιών Libellula Productions Ltd. και της Athens Cultural Creatives ΑΜΚΕ. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Το 2009 στην Ελλάδα, σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Once in a Lifetime» για τη ζωή του μουσικού παραγωγού Γιάννη Πετρίδη με συμμετοχές σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ Α.Ε. ως παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς 30 επεισοδίων «Από Αγκάθι Ρόδο» και το 2017 κέρδισε το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής στο London Greek Film Festival. Ενώ το 2020 ξεκίνησε, στην ΕΡΤ Α.Ε., τη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Συν Γυναιξί» όπου έως το 2021 ολοκλήρωσε 28 επεισόδια. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει την ταινία μυθοπλασίας με τίτλο «Billy», βασισμένη στη ζωή του Έλληνα σχεδιαστή μόδας Billy Bo, με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Είναι η διοργανώτρια και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Athens Fashion Film Festival που μετρά τον τέταρτο χρόνο του.
 
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.