Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
31.10.2020

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που έχουν μπει στο τραπέζι για την Αττική

Γιατί έκλεισαν τα περίπτερα σύμφωνα με τον κ. Σύψα.

Την ίδια ώρα μετά το λουκέτο στα περίπτερα και τα καταστήματα λιανικής προκειμένου να αδειάσουν οι πλατείες, στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο κυρίως οι νέοι, αφού τα μεσάνυχτα μπαρ, καφέ, εστιατόρια κατεβάζουν ρολά, η κυβέρνηση σκέφτεται την καθολική επιβολή μάσκας και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με την ελπίδα βέβαια τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν και οι στόχοι να επιτευχθούν, κάτι που δεν συνέβη τουλάχιστον την πρώτη ημέρα ισχύος του μέτρου για τα περίπτερα, με τις πλατείες να γεμίζουν ασφυκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο «τραπέζι» είναι αυτή την ώρα τρία μέτρα:

  • Περιορισμός των μετακινήσεων ατόμων 65 ετών και άνω. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει επαναφορά του SMS και της ειδικής φόρμας μετακίνησης

  • Μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

  • Περιορισμός ή απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις κατά την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχει τη Δευτέρα με τους ειδικούς της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Σύψας: “Το να παίρνουμε νέα μέτρα είναι εύκολο αλλά καταστροφικό για την οικονομία”. 

Το κλείσιμο των περιπτέρων και των μίνι μάρκετ έχει την έννοια ότι σταματάει η πώληση αλκοόλ. Το αλκοόλ δρα χαλαρωτικά στους ανθρώπους που μαζεύονται στις πλατείες. Τους παροτρύνει να βγάλουν τη μάσκα για να πιουν το ποτό τους, να αγκαλιαστούν, να έρθουν πιο κοντά. Άρα επιτείνει τη διασπορά του ιού και γι΄αυτό το λόγο ελήφθη και αυτό το μέτρο, ειδικά για την Αττική. Τώρα ό,τι μέτρα κι αν λάβουμε εάν κάποιος είναι αποφασισμένος να συνωστιστεί παρά τις οδηγίες της πολιτείας θα το κάνει. Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνομία σε κάθε πλατεία”.

Ο κ. Σύψας τόνισε την ανάγη τήρησης των υφιστάμενων μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού. “Το να παίρνουμε καινούργια μέτρα είναι το εύκολο, όμως ταυτόχρονα είναι και το καταστροφικό. Κλείνοντας μικρές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα τα περίπτερα, κάνουμε πολύ κακό στην οικονομία. Αν τηρηθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν άλλα. Είναι σημαντικό ο καθένας να κάνει το κομμάτι που του αναλογεί. Το ίδιο και η πολιτεία”.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας υπερτόνισε πως “Κάθε νέο μέτρο είναι και μια “πιστολιά” στην οικονομία”. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.