Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
26.10.2020

Καραντίνα στην Αττική: Ποια είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν

Ένα μάζεμα όλων των «διαρροών» που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό.

Όσα θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο είναι όλα φήμες και διαρροές, χωρίς καμία επιβεβαίωση. Άλλωστε, το νέο τρεντ στην πιάτσα αυτή τη στιγμή είναι η ατάκα «θα σου πω εγώ πότε θα γίνει lockdown γιατί έχω ένα ξάδερφο που έχει μια ξαδέρφη που έχει ένα θείο που δουλεύει στο υπουργείο Eσωτερικών.» 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως, πριν από την απόφαση για καραντίνα, θα δοκιμαστεί μάλλον η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αν αυτό δε φέρει αποτέλεσμα θα προχωρήσουν σε πιο σκληρά μέτρα. Παρόλα αυτά, επειδή δεν υπάρχουν μηχανισμοί ώστε να ελεγχθεί η καθολική χρήση μάσκας, μπορεί να οδηγηθούμε σε μια από τις παρακάτω λύσεις.

Καταρχάς, το πότε; Κάθε Δευτέρα που μας έρχεται είναι η πιθανή ημερομηνία έναρξης. 

Πρόστιμα: Παραμένουν τα 150 ευρώ σε κάθε περίπτωση για τους πολίτες. Φτάνουν μέχρι και τα 3.000 ευρώ στις επιχειρήσεις. Αυτόφωρο θα πηγαίνουν όσοι αρνούνται να φοράνε μάσκα. 

Μοντέλο Μαδρίτης: Σημαίνει ότι κλείνουν καταστήματα, σχολεία, δημόσιο, ταβέρνες και μπαρ. Ίσως για δύο εβδομάδες. Υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 6 άτομα. Δεν μπορείς να μετακινηθείς από την περιοχή σου παρά μόνο για να πας στην εργασία σου. Στη Μαδρίτη αυτό συμβαίνει σε συγκεκριμένες περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας. Αν γίνει κάτι παρόμοιο σημαίνει πως θα μπουν σε καραντίνα γειτονιές (κυρίως του κέντρου) που παρατηρείται μεγάλη διασπορά. 

Μοντέλο Μαδρίτης με ανοιχτά τα σχολεία. 

Μοντέλο Τσιόδρα: Ό,τι ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα την άνοιξη. 

Μοντέλο Τσιόδρα για τις/τους 65 και πάνω: Ό,τι συνέβη στην Ελλάδα την άνοιξη αλλά θα αφορά μόνο τις ηλικίες από 65 και πάνω. 

Μοντέλο Τσιόδρα σε γειτονιές με εφαρμογή: Φαντάζει σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας (και μάλλον είναι) αλλά θα γίνεται καραντίνα σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής όπου η μετακίνηση των κατοίκων θα ελέγχεται με εφαρμογή στο κινητό. 

Μοντέλο Ήπιας Καραντίνας: Μια παραλλαγή αυτό που εφαρμόζεται τώρα στην Αγγλία. Σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Δημόσιο και επιχειρήσεις λειτουργούν με το 60% σε τηλεργασία. Τα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά ως τις 20.00. Τα μπαρ ως τις 22.00. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων και θεσπίζεται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01.00 τα μεσάνυχτα.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.