NEWS
29.05.2020

IRRATIONALITIES : Το νέο άλμπουμ του Πέτρου Κλαμπάνη θα κυκλοφορήσει με τη δική σου υποστήριξη

Μέσα από την πλατφόρμα του Kickstarter.

Το ότι η μουσική βιομηχανία έχει μεταμορφωθεί άρδην τα τελευταία χρόνια, δεν είναι καινούργιο νέο. Το ότι όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες αποφασίζουν να ανέβουν στο μαγικό χαλί το disruption που έχουν επιφέρει οι νέες μουσικές πλατφόρμες  και να κυκλοφορήσουν τη μουσική τους  χωρίς τη μεσολάβηση δισκογραφικών εταιρειών, επίσης δεν είναι νέο.  Αυτό που ίσως αποτελεί μία καινοτόμο προσέγγιση, είναι το ότι ολοένα και περισσότεροι μουσικοί, ακόμα και  αναγνωρισμένοι  και άκρως επιτυχημένοι,  στρέφονται στο κοινό τους, προ(σ)καλώντας τους fans  να στηρίξουν την μουσική δημιουργία και να γίνουν συμμέτοχοι – υποστηρικτές χωρίς διαμεσολαβήσεις.

Η συνταγή απλά και άμεση, συνδέει άμεσα τον καλλιτέχνη με τους ακροατές του, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στην καλλιτεχνική δημιουργία να «αναπνεύσει» ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς της «παραδοσιακής»  μουσικής βιομηχανίας.

Η Kickstarter είναι μία από τις πιο διαδεδομένες, αξιοπιστες και ασφαλείς παγκόσμιες  πλατφόρμες, μεσα από την οποία μπορεί κανείς να υποστηρίξει τη μουσική – ακόμα και με ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό- δίνοντας τη δική του “ψήφο εμπιστοσύνης” στο καλλιτεχνικό πρότζεκτ που θέλει να βοηθήσει. 

https://www.youtube.com/watch?v=CdgTaZhQ_fg&t=9s

Τις δυνατότητες του Kickstarter αποφάσισε να αξιοποιήσει, ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης, που ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας τα τελευταία 12 χρόνια και έχει ήδη κυκλοφορήσει 3 album που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Έχει χαρακτηριστεί ως ‘ένας από τους πιο ενδιαφέροντες συνθέτες της γενιάς του’ (All About Jazz) καθώς και ‘εξαιρετικός μπασίστας και συνθέτης’ (Jazztimes).

Το νέο του album με τίτλο Irrationalities πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την εταιρεία του ίδιου και έχει τίτλο ‘Irrationalities’. Όπως λέει ο ίδιος «το νέο μου album είναι εμπνευσμένο από το κουράγιο που χρειάζεται να έχει κάποιος, για να ανακαλύπτει από την αρχή τον εαυτό του. Είναι αφιερωμένο σε εκείνους που δεν φοβούνται να κάνουν δύσκολες ερωτήσεις και είναι έτοιμοι να δεχτούν το ‘Παράλογο’ ως μέρος της απάντησης».

PK trio, φωτό: Αλίνα Λέφα

«Αποφασίσαμε να τρέξουμε τη καμπάνια στο Κickstarter και να απευθυνθούμε κατευθείαν σε όσους και όσες αγαπούν τη μουσική μας,  ώστε να συγκεντρώσουμε χρήματα για την ολοκλήρωση του δίσκου. Είναι ένα καλλιτεχνικό project  στο οποίο έχουμε αφιερώσει πολλή αγάπη, ενέργεια, πάθος και προσπάθεια», συμπληρώνει.

Το jazz τριο του μπασίστα (aka PKtrio) απαρτίζεται από τον Εσθονό πιανίστα Kristjan Randalu και τον Πολωνό κρουστό Bodek Janke. Oι τρεις ξεκίνησαν να παίζουν μαζί πριν από περίπου 10 χρόνια στην Νέα Υόρκη και είναι η πρώτη φορά που ηχογραφούν μαζί ένα album. Την μίξη του δίσκου έχει αναλάβει ο James Farber, στη Νέα Υόρκη, ένας … στουντιακός θρύλος,  ο οποίος με την δουλειά του έχει ορίσει τον ήχο της σύγχρονης jazz.

https://www.youtube.com/watch?v=sGw7w9j1Oc8

Το ‘Irrationalities’ εκτός από μουσικό είναι και ένα visual project. H ομάδα που έχει δημιουργηθεί για την υλοποίηση του, περιέχει και μερικούς σπουδαίους visual artists, όπως την graphic designer Κατερίνα Καραλή, τον σκηνοθέτη Αντώνη Κιτσίκη, την φωτογράφο Αλίνα Λέφα.

«Η δημιουργία ενός δίσκου, είναι μια απαιτητική διαδικασία, που χρειάζεται σκληρή δουλειά, επιμονή, ομαδικό πνεύμα και δημιουργικότητα σε πολλά επίπεδα. Με την βοήθειά των fans μας θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την παραγωγή του ‘Irrationalities και να δώσουμε ζωή σε αυτό που έχουμε οραματιστεί», καταλήγει ο Πέτρος. 

Για να στηρίξετε την παραγωγή του album στο Kickstarter, αρκεί να μπείτε στην πλατφόρμα ακολουθώντας αυτό το link και να προπαραγγείλετε το δίσκο, επιλέγοντας ταυτόχρονα rewards και memorabilia (CD, vinyls, t-Shirts, κλπ), ενώ αυτομάτως αποκτάτε πρόσβαση σε αποκλειστικά videos και μουσική του Πέτρου Κλαμπάνη.

Δείτε την ιστορία πίσω από τον δίσκο,  μάθετε περισσότερα και γίνετε μέρος του … παράλογου σύμπαντος των «Irrationalities»!

https://www.youtube.com/watch?v=RIpthy6mzwY

Το PKtrio θα παρουσιάσει τη νέα μουσική από τον δίσκο,  καθώς και συνθέσεις από τα προηγούμενα albums του Κλαμπάνη στο Athens Technopolis Jazz Festival στις 27 Μάη στο Γκάζι.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την σελίδα www.petrosklampanis.com
kickstarter.com
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.