Μέγαλα μυαλά της γαστρονομίας, της φυσικής, αγρότες και άλλοι επιστήμονες έχουν βαλθεί να αποδείξουν πως τα φύκια πρέπει να γίνουν η νέα μας διατροφική συνήθεια. Τι καλύτερο έχει δηλαδή το kale που το τρώει η Gwyneth Paltrow; O Αμερικανός Bren Smith, ιδιοκτήτης του Thimble Island Oyster Company και κεντρικός εμπνευστής του εγχειρήματος, λέει πως μπορεί η υφή και η γεύση του φυκιού να φαντάζει περίεργη σε πολλούς, αλλά εδώ που τα λέμε, ούτε και το kale είναι αρκετά εύγευστο, αλλά μάλλον πικρό.
Το φύκια μάλλον είναι το μέλλον. Ο Dr. Mike Rust, του National Oceanic and Atmospheric Administration, πιστεύει πως σταδιακά η αγροτική παραγωγή θα περάσει και στον ωκεανό, όπου θα καλλιεργείτε λιγότερο από το 1% της επιφάνειάς του. Έτσι ο Smith έχει αρχίσει να σκέφτεται την δημιουργία ενός συνδυασμού φάρμας και μάρκετ που θα παρέχει smoothies με φύκια, σπόρους για καλλιέργεια και άλλα αγαθά. Άλλωστε οι Ασιάτες, πάντα μπροστά, έχουν τα φύκια στη διατροφή τους, γιατί όχι και ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος;