Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.01.2023

Η State of Concept παρουσιάζει το Phenomenon Ανάφη

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, 2017 στις 18.00 στην State of Concept.
Η State of Concept παρουσιάζει το Phenomenon Ανάφη

Το Phenomenon είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015 στο νησί της Ανάφης. Στις 3 Φεβρουαρίου στις 18.00 η γκαλερί State of Concept σας σας προσκαλεί για μια συζήτηση με τους ιδρυτές του Phenomenon, Ιορδάνη Κερενίδη και Piergiorgio Pepe, και τον συμμετέχοντα του φετινού προγράμματος επιμελητή και συνιδρυτή του Council Paris, Gregory Castera, μια συζήτηση που θα συντονίσει η Ηλιάνα Φωκιανάκη.

Το Φαινόμενο είναι ένα διετές πρόγραμμα για τη σύγχρονη τέχνη που πραγματοποιείται στο νησί της Ανάφης και περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, μια έκθεση και ένα κατάλογο. Για τη δεύτερη έκδοσή του, το Phenomenon θα διερευνήσει το πώς οι ιστορίες, συλλογικές και προσωπικές, είναι κοινωνικά κατασκευασμένες και συνεχώς επαναδιαπραγματεύσιμες.

Η Ανάφη, στη μικρή αλλά αποκαλυπτική της κλίμακα, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτισμικής διαστρωμάτωσης, όπου ένας αρχαιοελληνικός ναός χρησιμεύει αθόρυβα ως θεμέλιο ενός ορθόδοξου μοναστηριού, ενώ η ιστορία των εξόριστων συνυπάρχει σιωπηλά με την τοπική ιστορία του νησιού.

Ποιες είναι οι διαδικασίες εκείνες που πραγματώνουν το ορατό και το εκφράσιμο και δομούν ιστορικούς σχηματισμούς; Πώς μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την ιστορία και να αμφισβητήσουμε το κυρίαρχο αφήγημα; Ο σκοπός του project δεν είναι να συμπληρώσει την ιστορία αλλά να επιχειρηματολογήσει υπέρ μίας πολλαπλότητας αποσπασματικών και μη αναγώγιμων αρχαιολογιών που ανοίγουν τον κόσμο προς νέα ενδεχόμενα.

3 Φεβρουαρίου στις 18.00. Το υλικό της παρουσίασης μπορείτε να επισκεφτείτε και στις 4 Φεβρουαρίου στην State of Concept (Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα) μεταξύ 14.00 – 17.00.
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.