Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.12.2022

Η κρητική γη υποδέχεται στην αγκαλιά της τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη

Δόθηκε παράταση στο λαϊκό προσκύνημα.
Η κρητική γη υποδέχεται στην αγκαλιά της τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη

Στα Χανιά γράφεται σήμερα η τελευταία πράξη αποχαιρετισμού στον οικουμενικό Έλληνα δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, με την κρητική γη να τον δέχεται στην παντοτινή «αγκαλιά» της, όπως εκείνος επιθυμούσε. Αυτήν την ώρα η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προκύνημα το οποίο παρατάθηκε για μισή ώρα, μέχρι τις 12:30.

Η πομπή έφθασε υπό το ήχο ακατάπαυστων χειροκροτημάτων στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, όπου τον τύλιξαν οι δικές του μελωδίες από τη φιλαρμονική του δήμου στο πλαίσιο σύντομου τελετουργικού.

Δείτε τη συγκινητική πορεία της πομπής στα Χανιά στον τόπο που τον καθόρισε, που ξεκίνησε το μουσικό του σύμπαν, όπως είχε πει η Μαρία Φαραντούρη.

Η σορός έφθασε υπό τη μελωδία της “Ομορφης Πόλης” στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου πέρασε ανάμεσα σε 96 βρακοφόρους στα μαύρα όσα και τα χρόνια του, Κρητικοπούλες με παραδοσιακές ενδυμασίες απο πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης, και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που είχαν σπεύσει από το πρωί με λουλούδια στα χέρια για το λαϊκό προσκύνημα.

Στη Μητρόπολη εψάλη τρισάγιο και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Στις 13:30 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Ήδη έχουν αναχωρήσει για το χωριό η οικογένειά του, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και η Αλ. Παπαρήγα, που συνόδευσαν την πομπή.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του, όπως ακριβώς ήθελε και είχε ζητήσει.

Στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Το πλοίο της γραμμής με τη σορό του, μέλη της οικογένειάς του και πλήθος κόσμου έφτασαν από πολύ νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Στις 7.30 η πομπή με τη σορό του εξήλθε από το πλοίο και υπό τον ήχο χειροκροτημάτων και με το τραγούδι «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» ξεκίνησε για τη δημοτική αγορά των Χανίων.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.