Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.02.2023

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Ισπανίας ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα εναντίον του Μαδούρο

Η Ισπανία και πέντε ακόμη ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν τον Μαδούρο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, προειδοποιώντας τον ότι αν αυτό δεν γίνει, θα αναγνωρίσουν τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Ισπανίας ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα εναντίον του Μαδούρο

Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ότι συμμετείχε στο “πραξικόπημα” που ενορχηστρώθηκε εναντίον του στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ.

“Αυτό συμβαίνει. @sanchezcastejon συμμετείχε ανοιχτά στο πραξικόπημα του (Ντόναλντ) Τραμπ στη Βενεζουέλα”, γράφει στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.

Ο Σάντσεθ “με τον ευρωπαϊκό εταιρικό του καπιταλισμό παριστάνει ότι δίνει μαθήματα ισότητας και σοσιαλισμού”, ειρωνεύεται ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος επικρίνει tweet που ανάρτησε ο Σάντσεθ από την Δομινικανή Δημοκρατία, όπου χθες Τρίτη παρευρέθηκε στην ετήσια σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

“Ο λαός της Βενεζουέλας πρέπει σήμερα να νοιώσει την υποστήριξη της #InternationaleSocialiste. Πρέπει να νοιώσει ότι ο αγώνας του για τη δημοκρατία και την πρόοδο είναι ο λόγος που πρόσκειται στη δική μας πλευρά και ότι γι’αυτόν τον λόγο θα είμαστε πάντα μαζί του”, ανέφερε ο Σάντσεθ στο μήνυμά του.

Τη Δευτέρα ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι “η αριστερά δεν έχει καμία σχέση με τον Μαδούρο”. “Με την Ευρώπη θα υπερασπιστούμε δίκαιες, ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές στη Βενεζουέλα”, έγραψε στο Twitter.

Η Ισπανία και πέντε ακόμη ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν τον Μαδούρο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, προειδοποιώντας τον ότι αν αυτό δεν γίνει, θα αναγνωρίσουν τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, όπως έχουν ήδη κάνει οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και ένας αριθμός χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μαδούρο έχει ήδη απαντήσει αυστηρά στις διάφορες δηλώσεις της Μαδρίτης για την κρίση στη Βενεζουέλα. “Αν θέλουν εκλογές, ας κάνουν εκλογές στην Ισπανία”, δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο Σάντσεθ “δεν εξελέγη με λαϊκή ετυμηγορία”.

Ο σοσιαλιστής Σάντσεθ ανήλθε στην εξουσία τον Ιούνιο του 2018 ανατρέποντας τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι χάρη στις ψήφους των καταλανών αυτονομιστών.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας μετά την ανακοίνωση του κοινοβουλίου ότι ο Μαδούρο σφετερίστηκε την εξουσία επειδή η επανεκλογή του στην προεδρία αμαυρώθηκε από νοθεία.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.