Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.12.2022

Η Google και ο ΟΗΕ έφτιαξαν μια περιήγηση 360° για την καταστροφή της Συρίας

Ένα χρόνο πριν το ξέσπασμα του πολέμου το 2011, η Συρία προσέλκυε περίπου 3 εκατομμύρια περισσότερους τουρίστες από την Αυστραλία.
Η Google και ο ΟΗΕ έφτιαξαν μια περιήγηση 360° για την καταστροφή της Συρίας

Η κατάσταση στην Συρία τώρα σε σχέση με εφτά χρόνια πριν είναι ακραία. Αγαπημένα χόμπι των Σύριων ήταν η μουσική, η μόδα και το ποδόσφαιρο, αλλά είναι πλέον κομμάτια του μακρινού παρελθόντος. Ο πόλεμος έχει εκτοπίσει σχεδόν τον μισό πληθυσμό των 22 εκατομμυρίων κατοίκων. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί κατά την διάρκεια των συγκρούσεων. Μέχρι το 2016, περίπου 5 εκατομμύρια Σύριοι αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες. Αλλά οι αριθμοί δεν λένε ολόκληρη την ιστορία.

Για να δώσουν μια καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη εικόνα στον κόσμο, τα Ηνωμένα Έθνη και η Google δημιούργησαν μια ιστοσελίδα που μας δίνει την δυνατότητα να δούμε από πρώτο χέρι την σοκαριστική μεταμόρφωση της Συρίας. 

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έψαξαν στο διαδίκτυο πληροφορίες για την Συρία πέρυσι. «Τι συμβαίνει στην Συρία;» ήταν μία από τις πιο συχνές αναζητήσεις σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί πληροφορίες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), σε συνδυασμό με δορυφορικές εικόνες, φωτογραφίες 360°, βίντεο και αφηγήσεις από ανθρώπους που τους έπληξε η κρίση.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, το site απαντά σε ερωτήσεις όπως «Πώς ήταν η Συρία πριν τον πόλεμο;», «Τι γίνεται στην Συρία» και «Που πηγαίνουν οι πρόσφυγες;». Είναι η έξυπνη χρήση των εικόνων της UNESCO από διάφορα αξιοθέατα, όπως η Παλμύρα, του πριν και του μετά, που παρέχει τη μεγαλύτερη και πιο επιδραστική γνώση για τις καταστροφές που έγιναν κατά τη «μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των καιρών μας».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.