Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
28.09.2021

Η ΕΣΗΕΑ συστήνει φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για τη δημιουργία του «Ξενοφώντας», «οι δημοσιογράφοι θα διεκδικήσουν επιτέλους συγκροτημένα και αποτελεσματικά τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για τη δημιουργία του «Ξενοφώντας», «οι δημοσιογράφοι θα διεκδικήσουν επιτέλους συγκροτημένα και αποτελεσματικά τα πνευματικά τους δικαιώματα με βάση τις ισχύουσες πηγές αλλά και αυτές που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή οδηγία 790/2019, η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία το αμέσως επόμενο διάστημα», με τον φορέα να συστήνεται κατόπιν προτροπής και στήριξης από τις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο νέος φορέας συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων θα διοικείται ανεξάρτητα από τις ενώσεις, με την ΕΣΗΕΑ να καλεί άπαντες τους δημοσιογράφους της χώρας να ενταχθούν σε αυτόν, και να συμμετάσχουν όλοι και όλες στις «κρίσιμες αποφάσεις και αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου».

«Οι αλλαγές που επέρχονται στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας στην ενιαία ψηφιακή αγορά είναι τεράστιας σημασίας και ικανές, με σωστή και διαφανή διαχείριση, να αναπληρώσουν τμήμα της συντριπτικής απώλειας που έχει δεχθεί ο κλάδος του Τύπου με την επικράτηση των ψηφιακών Μέσων. Οι δημοσιογράφοι όλων των μέσων, εντύπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών, δικαιούνται δίκαιο μερίδιο από τα δυσθεώρητα κέρδη των μεγάλων ψηφιακών πλατφορμών που διανέμουν ενημερωτικό περιεχόμενο και, έως σήμερα, είναι η μόνη κατηγορία δικαιούχων που δεν έχουν δικό τους Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης» αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

«Προχωράμε όλοι μαζί για την διεκδίκηση της προστιθέμενης αξίας που παράγει η δουλειά μας μέσω της εκθετικής αναπαραγωγής της στο διαδίκτυο και συμμετέχουμε ισότιμα και από ισχυρή θέση, μέσω του δικού μας Οργανισμού, στις επικείμενες κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες πλατφόρμες σε ευρωπαϊκό επίπεδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.