Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Σκάνδαλο Novartis: Στο ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται, οι δύο συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.
Σκάνδαλο Novartis: Στο ειδικό δικαστήριο Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

Αργά χτες το βράδυ με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για τους χειρισμούς τους στο σκάνδαλο Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται ομόφωνα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Αντίστοιχα, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ότι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα δικαστεί για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται και δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, οι δύο συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως απαλλάσσονται οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.

Tο δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ως προς το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, απαλλάσσοντας όλους του εμπλεκόμενους από κάθε ποινική ευθύνη.

Η έκδοση του βουλεύματος λίγη ώρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία και παραιτηθούν λόγω συνταξιοδότησης μέλη του συμβουλίου, ανάμεσά τους και η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προκαλεί ερωτήματα, καθώς η ανάκριση για την υπόθεση της Novartis αλλά και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ξεκίνησε το 2019 και κράτησε περί τα δύο χρόνια.

Μήνυμα Βαξεβάνη για Novartis σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη

Μετά την απαλλακτική απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για τα περί «σκευωρίας» Novartis, ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης έστειλε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως ανέφερε «η αλήθεια για τη συνωμοσία θα αποκαλυφθεί. Πρώτος θα απολογηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Μανιαδάκης και η υπόλοιπη παρέα. Τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη:

«Το Συμβούλιο αποφάσισε για την αθωότητά μου. Δεν παραπέμπει ούτε εμένα, ούτε την Παπαδάκου, τον Φιλιππάκη και 2 Εισαγγελείς σε δίκη. Παραπέμπονται μόνο Παπαγγελόπουλος Τουλουπάκη για να μην καταρρεύσει πλήρως η στημένη κατηγορία. Δεν κατάφεραν να περαιώσουν τη βρόμικη επιχείρηση Η αποτυχία τους δεν είναι άσχετη με την αντίδραση του κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αλήθεια για τη συνωμοσία θα αποκαλυφθεί. Πρώτος θα απολογηθεί ο @kmitsotakis και θα ακολουθήσουν ο @AdonisGeorgiadi, ο Μανιαδάκης και η υπόλοιπη παρέα. Τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν».

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη συνοδεύεται και με δημοσίευμα του Documento, στο οποίο υπενθυμίζονται οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση. Στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Δίωξη Βαξεβάνη: Όταν Άδωνης και Μητσοτάκης ήταν από τους υποβολείς της κατηγορίας», αναφέρεται πως το «”σύνθημα” της δίωξης είχαν δώσει από κοινού» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Ο πρώτος από το βήμα της Βουλής, σε μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εκστομίσει τα εξής: “αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά”. Λίγες μέρες αργότερα, ο Άδωνης Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ είχε σπεύσει να επιστρατεύσει το -γνωστό πλέον- ψέμα για κατάθεση μάρτυρα που δήθεν δημοσιεύτηκε πριν δοθεί. Τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και ο Αδ. Γεωργιάδης, συνεπικουρούμενοι από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, είπαν ψέματα δημόσια που η ανακρίτρια τα μετέτρεψε σε κατηγορία».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.