Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.08.2022

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της efood την Παρασκευή

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της efood την Παρασκευή 24 Ιουνίου. «Το μοντέλο του συνεργάτη δεν θα περάσει!» κεντρικό σύνθημα των απεργών.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της efood την Παρασκευή

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της efood την Παρασκευή 24 Ιουνίου και προσυγκέντρωση στο Πεδίον Αρεως στις 3 το μεσημέρι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους κατά του μοντέλου, το οποίο προσπαθεί να επιβάλει η εταιρεία, με το να αλλάξει το καθεστώς εργασίας των διανομέων και άλλων υπαλλήλων, από εργαζόμενους σε «συνεργάτες», ούτως ώστε να αποφύγει να τους παρέχει την απαιτούμενη ασφάλιση, προστασία, μισθό και δικαιώματα, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων ζητούν να αυξηθούν τα διαλείμματα σε 60 λεπτά, -καθώς κάθε εργαζόμενος που δουλεύει σε οθόνη δικαιούται ανά δύο ώρες διάλειμμα δέκα λεπτών-, να καταργηθεί η αυτόματη απάντηση στα τηλεφωνικά κέντρα, να σταματήσει η εφαρμογή διπλών duties και να αποζημιώνεται πλήρως το κόστος της τηλεργασίας σε ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και εξοπλισμό.

Επιπλέον διεκδικούν να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα τμήματα, για να μη συγκεντρώνεται τεράστιος όγκος δουλειάς σε λίγα χέρια. Να καταργηθούν όλες οι αξιολογήσεις και οι στόχοι.

Υπενθυμίζεται πως πριν την προκήρυξη της απεργίας, οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει προειδοποιητική στάση εργασίας στις 17 Ιουνίου, την οποία προκήρυξε το σωματείο, ενώ ακολούθησε ένα «κόκκινο ποτάμι» των εργαζομένων με μοτοπορεία προς τα γραφεία της εταιρείας με τη συμμετοχή εκατοντάδων. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.