Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.11.2023

Σ. Κασσελάκης: Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το ΔΣ της ΑΔΑΕ μαζί με τον Βελόπουλο

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προδευτική Συμμαχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σ. Κασσελάκης: Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το ΔΣ της ΑΔΑΕ μαζί με τον Βελόπουλο

Απάντηση έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο ερώτημα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος νωρίτερα αναρωτήθηκε αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, καθώς διόρισε το ΔΣ της ΑΔΑΕ χωρίς συνεννόηση.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στ. Κασσελάκης, σχολίασε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι «δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και «εκφράσαμε μια ευχή να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα».

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής:

«Οι νόμοι, οφείλουμε να το πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας μας. Χαρακτήρισε απαξιωτικά χειροκροτητές τους βουλευτές, εκλέγονται από εκατομμύρια συμπολίτες μας και ανέδειξαν τους εκπροσώπους μας. προέκυψαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, από την οποία ο ίδιος δεν πέρασε διότι δεν είναι εκλεγμένος», είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην ενημέρωση των συντακτών και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του, και τα υπόλοιπα κόμματα, για όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκφράσαμε την ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό, το αντίθετο βλέπουμε».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνέντευξη στο Star υπογράμμισε ότι η  εικόνα μιλάει από μόνη της. «Όσοι την παρακολούθησαν δυστυχώς βγάζουν συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αναμετρηθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη. Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε, είδαμε κάτι άλλο», είπε.

«Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά»

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική», αναφέρει σην επίμαζη ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό;», σημειώνει και συνεχίζει:

«Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν από τις εκλογές αλλά από σήμερα».

«Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις. Διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: εσένα!», καταλήγει και καλεί τον κόσμο να γίνει μέλος στο https://www.isyriza.gr/, «γιατί η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μένουμε απ’ έξω».

Δώρα Αυγέρη: Θέλει θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη: «Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.