Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.11.2023

Τι απαντά η «ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ» στην «ανώνυμη και “μη ανεπίληπτη” ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού»

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η «ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ», σχετικά την ανακοίνωση του ΟΔΑΠ για με την μέχρι τώρα μίσθωση και την αποβολή του αναψυκτηρίου του Νομισματικού Μουσείου.
Τι απαντά η «ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ» στην «ανώνυμη και “μη ανεπίληπτη” ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού»

H «ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ» έδωσε σήμερα (29/9) την απάντησή της στην ανακοίνωση που εξέδωσε διά του ΟΔΑΠ το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την αποβολή του αναψυκτηρίου του Νομισματικού Μουσείου

Στην ανακοίνωση, η «ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ» κάνει λόγο για «έωλα, παραπλανητικά και τελικά “μη ανεπίληπτα” επιχειρήματα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τι ακριβώς υποστηρίζει το ΥΠΠΟ στην ανακοίνωση;

 • H σύμβαση μίσθωσης έχει λήξει από το 2017»
 • Αλήθεια; Υπάρχει κάποιο έγγραφο 5 χρόνια μετά τη..λήξη της σύμβασης που απαιτεί να αποχωρήσουμε;
 • Συνέχισαν να εισπράττονται κανονικά τα μισθώματα;
 • Υπήρχε αλληλογραφία μεταξύ της εταιρείας και του ΟΔΑΠ-ΥΠΠΟ ;
 • Παρελήφθησαν επικαιροποιημένες επιστολές καλής εκτέλεσης της σύμβασης ..που είχε λήξει;
 • “ Ο νόμος ορίζει ότι, μετά τη λήξη της σύμβασης, το αναψυκτήριο παραδίδεται..»
 • Σύμφωνοι! Μετά τη λήξη της σύμβασης. Γιατί το ΥΠΠΟ δεν περίμενε το δικαστήριο να αποφασίσει – πολύ σύντομα – αν έληξε ή όχι η σύμβαση; Τι φοβάται;
 • “Η εταιρεία έχει εκκρεμότητες προς τον ΟΔΑΠ»
 • Σοβαρά;  Θα περιμένουμε τις αποδείξεις στο δικαστήριο. Μέχρι πρότινος πάντως ο ΟΔΑΠ αδυνατούσε να .. ανακαλύψει τις πληρωμές που είχαν γίνει με ηλεκτρονικές καταθέσεις (ebanking)!
 • « Η λειτουργία του αναψυκτηρίου δεν υπήρξε ανεπίληπτη»
 • Ωωω, η καταγγελία είναι σοβαρή.

Το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στα κράτη-μέλη μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη. Στην Ελλάδα ο ΟΔΑΠ κ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό γραφείο δημιουργούν ομάδα μελέτης, ώστε να εντοπίσει βέλτιστες πρακτικές σε θέματα λειτουργίας – μεταξύ των άλλων – και αναψυκτηρίων Μουσείων. Σε ποιόν αναθέτει ο ΟΔΑΠ να συνδράμει με την εμπειρία και τεχνογνωσία του την ομάδα μελέτης στα θέματα αυτά;

Την «μη ανεπίληπτη» εταιρεία ΜΟΥΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ, που λειτουργεί άψογα τα αναψυκτήρια εντός του Εθνικού Αρχαιολογικού και στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου !

Ευχαριστήριες ή εγκωμιαστικές επιστολές Διευθυντών Μουσείων, των Συλλόγων Φίλων των Μουσείων, των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ-ΟΔΑΠ, εκδοτικών οίκων, φορέων, πρεσβειών κλπ απευθύνονται στην ίδια «μη ανεπίληπτη» εταιρεία!

Εννοείται ότι στην ίδια «μη ανεπίληπτη» εταιρεία αναφέρονται ή απευθύνονται και τα χιλιάδες ενθουσιώδη σχόλια των επισκεπτών μας (Ελλήνων και μη), που μπορεί το ΥΠΠΟ να αναζητήσει στα κοινωνικά δίκτυα, στα ΜΜΕ, αλλά και στοTripAdvisor και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες παγκόσμιας εμβέλειας.

Απορούμε τέλος γιατί το ΥΠΠΟ (δια του ΟΔΑΠ και ανώνυμα) μπήκε στον κόπο να απαντήσει με έωλα, παραπλανητικά και τελικά «μη ανεπίληπτα» επιχειρήματα, σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση, μετά από μία βάρβαρη εκπαραθύρωση, του εκπροσώπου της εταιρείας μας. Τι φοβήθηκε ; Tι φοβάται ;»

Η ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ):

«Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων απαντώντας στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της εταιρείας ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε. για την αποβολή της από το αναψυκτήριο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, δηλώνει τα εξής:

 • Η σύμβαση μίσθωσης με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει λήξει από το 2017. Δεν ανανεώθηκε. Δεν παρατάθηκε.
 • Ο νόμος ορίζει ότι μετά τη λήξη της σύμβασης, το αναψυκτήριο παραδίδεται ελεύθερο, χωρίς καμία άλλη διαδικασία.
 • Ο ΟΔΑΠ υποχρεούται να ενεργήσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, πράγμα που έκανε.
 • Πριν από τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού, όλοι οι κάτοχοι των αναψυκτηρίων με ληγμένες μισθώσεις, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη εταιρεία, ειδοποιήθηκαν να τα παραδώσουν οικειοθελώς, προκειμένου να μην εκδοθεί σε βάρος τους πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής.
 • Η εταιρία ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ αρνήθηκε ρητά να παραδώσει το αναψυκτήριο αν και λειτουργούσε χωρίς σύμβαση και χωρίς άδεια λειτουργίας, πέραν της προηγούμενης καταχρηστικής χρήσης, σχεδόν επί μία εξαετία.
 • Η εταιρεία έχει οικονομικές εκκρεμότητες προς τον Ο.Δ.Α.Π. Η λειτουργία του αναψυκτηρίου δεν υπήρξε ανεπίληπτη».
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.