Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.12.2022

Παίδων «Αγία Σοφία»: Δικηγόροι προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο για τη λίστα αναμονής των 3.000 παιδιών στα χειρουργεία

Tην προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την ντροπιαστική λίστα με τα 3.000 παιδιά που περιμένουν να χειρουργηθούν, αποφάσισαν δικηγόροι, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος και έκθεση σε κίνδυνο ζωής κατά συρροή.
Παίδων «Αγία Σοφία»: Δικηγόροι προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο για τη λίστα αναμονής των 3.000 παιδιών στα χειρουργεία

Tην προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την ντροπιαστική λίστα με τα 3.000 παιδιά που περιμένουν να χειρουργηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αποφάσισαν δικηγόροι, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος και έκθεση σε κίνδυνο ζωής κατά συρροή.

Μιλώντας στο OPEN ο δικηγόρος Αγαμέμων Τάτσης, δήλωσε ότι η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς υπάρχει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής κατά συρροή, ενώ τόνισε πως το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο για το πρόβλημα και κατά συνέπεια υπόλογο καθώς θα έπρεπε να έχει επιλύσει το πρόβλημα.

«Όταν δεν βρίσκεις αναισθησιολόγους, τους επιτάσσεις» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο κ. Τάτσης επεσήμανε τέλος, ότι ακριβώς λόγω της πανδημίας θα έπρεπε, ήδη, να έχουν ενισχυθεί όλοι οι δημόσιοι φορείς υγείας ενώ άφησε ευθέως αιχμές για το πώς προέκυψε το πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά «εκτός εάν ο στόχος είναι να ενισχυθούν τα ιδιωτικά παιδιατρικά κέντρα».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.