Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.01.2023

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Μόνο ο Δημητριάδης εμφανίστηκε – Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση για τις υποκλοπές

Δεν προσήλθαν στην Επιτροπή οι Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν.
Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Μόνο ο Δημητριάδης εμφανίστηκε – Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση για τις υποκλοπές

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συγκλήθηκε μετά τα κοινά αιτήματα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για ακρόαση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, του Γρηγόρη Δημητριάδη, και των επιχειρηματιών Φέρλιξ Μπίτζιος, Γιάννη Λαβράνου και Ταλ Ντίλιαν που φέρεται να εμπλέκονται με τις εταιρείες Krikell και Intellexa σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό Predator και τις παρακολουθήσεις.

Η συνεδρίαση για τις υποκλοπές, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη και τις προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί, διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 41Α του ΚτΒ που καθορίζει τον τρόπο ακροάσεων εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στις Επιτροπές της Βουλής.

Η Επιτροπή συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του ΚτΒ που αναφέρει ότι «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Για την ακρόαση της Επιτροπής έχει προσέλθει ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν προσέλθει οι επιχειρηματίες Φέρλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Tal Dilian, οι οποίοι δήλωσαν ότι διαμένουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει πρόταση σχετικά με νέα κλήση των υπόλοιπων και εφόσον δεν προσέλθουν θα τεθεί θέμα προσαγωγής.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.