Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.09.2023

ΔΥΠΑ: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση για «αυθαίρετα στοιχεία» της εγγεγραμμένης ανεργίας

Οι εργαζόμενοι της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), κατηγορούν τον διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη ότι δημοσίευσε στοιχεία εγγεγραμμένων ανέργων που «είναι αυθαίρετα» για να φανεί μειωμένη η ανεργία ενόψει των εκλογών.
ΔΥΠΑ: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση για «αυθαίρετα στοιχεία» της εγγεγραμμένης ανεργίας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει εντός της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), η δημοσίευση στοιχείων από τη διοίκηση του Φορέα, που δείχνουν σημαντική μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων. Πιο συγκεκριμένα, με επίσημο Δελτίο Τύπου, ο Οργανισμός αναφέρει ότι ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε στις 859.626. Χωρίς να αποσαφηνίζεται σε ποια περίοδο καταγράφηκε η συγκεκριμένη μείωση, προκύπτει σημαντική υποχώρηση ανέργων κατά 175.954 άτομα, σε σχέση με το 1.035.580, που είχαν διαπιστωθεί, στα τέλη Μαρτίου (τελευταία επίσημα διαθέσιμα στοιχεία). Η μείωση αυτή εκτιμήθηκε ότι είναι τόσο μεγάλη, ώστε τέτοιο χαμηλό αριθμό ανέργων, είχε να δει ο ΟΑΕΔ από τον Οκτώβριο του 2011!

Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα και το πλήθος των μακροχρόνια ανέργων (492.200) που επίσης μειώθηκαν αρκετά, προσεγγίζοντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2014, σύμφωνα με τη διοίκηση του Φορέα.

Τα στοιχεία αυτά όμως, τα χαρακτήρισε “fake” η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Οργανισμό, με επίσημη ανακοίνωση, τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται αριθμός ανέργων, χωρίς να δημοσιευθούν και τα αναλυτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη διοίκηση  της ΔΥΠΑ,  αφού σημειώνουν ότι ο αριθμός αυτός «δεν προκύπτει από πουθενά». Γίνεται λόγος για «αυθαίρετη σύγκριση στοιχείων» και επιρρίπτονται ευθύνες στον Διοικητή του Φορέα, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

«Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων:

-Από πού αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει ανακριβώς;

-Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake ΔΤ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;

-Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος!

1.035.580 οι άνεργοι στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα τελευταία δημοσιευμένα (Μάρτιος 2023) στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 20,6%, του εργατικού δυναμικού!»

Η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων με δεικτικό ύφος επισημαίνει ότι «ο ΟΑΕΔ έχει μοναδικό σκοπό τη στήριξη των ανέργων και την αντιμετώπιση της ανεργίας και δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε προεκλογικό γραφείο κανενός, ούτε επιτρέπεται να εφευρίσκει στοιχεία με ψηφοθηρικές προθέσεις»

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.